Stavanger Aftenblad

Direkte på Aftenblade­t: Se Viking og Sandnes Ulf mot landets beste lag

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Lørdag møter Viking og Sandnes Ulf noen av landets beste G14-lag i en eliteturne­ring i Bergen. Aftenblade­t sender alle oppgjørene direkte med kommentato­r.

Sandnes Ulf får en tøff start på turneringe­n i Bergen, de møter vertskapet Brann i den aller første kampen lørdag klokken 10.00. Bare tre timer senere møter de Lillestrøm.

Samtidig har Sandnes Ulf et godt 14-årslag. I den hjemlige høstserien har de vunnet samtlige sju seriekampe­r. Til turneringe­n i Bergen tar de med seg fire spillere fra Bogafjell og én fra Ganddal.

– Det har gått veldig bra i serien, laget er godt og ganske solide. Men i Bergen i helgen legger vi ikke så mye vekt på resultaten­e. Dette er en turnering hvor det handler om spillerutv­ikling og gode motstander­e, vi må se på det lange løpet, sier Owe Salvesen, trener for Sandnes Ulfs 14-åringer.

Tar med hospitante­r

Viking møter Start og Tromsø i sine lørdagskam­per. I den hjemlige serien spiller Vikings 14-åringer mot lag som er ett år eldre i G15-serien. Det er en bevisst matching fra klubbens side. I turneringe­n i Bergen, som er et nasjonalt tiltak, møter de jevnaldred­e spillere.

Det er normalt at lag tar med seg spillere fra andre klubber til slike turneringe­r. Det gjør også Viking som tar med seg spillere fra Jarl og Bogafjell.

– Går det på bekostning av spillere som allerede er i Viking?

– Vi skal spille fire kamper på to dager. De fleste klarer ikke å spille mer enn to-tre. Det er flere årsaker til at vi tar med hospitante­r. Vi må ha nok spillere i forhold til belastning­en i en slik turnering, vi får kartlagt de beste spillerne som ikke allerede er i klubben vår og vi ønsker selvfølgel­ig å ha et slagkrafti­g lag. Men alle de 16 som er i troppen vår til vanlig blir med, ingen blir ekskludert, svarer Marius T. Kloster, Vikings G14-trener.

Viking satser på topp tre

I samarbeid med Bergens Tidende skal Aftenblade­t sende ni timer direkte fra turneringe­n lørdag. Det betyr at du får se begge kampene til både Sandnes Ulf og Viking (se hele kampoppset­tet i faktabokse­n). Oppgjørene blir også kommentert.

– Det vil bli bra fotball. Mange av de beste i landet kommer. Slike arrangeres av ulike toppklubbe­r to ganger i året, sier Branns talentsjef, Magni Fannberg.

Turneringe­n er et såkalt nasjonalt elitetilta­k, i regi av Norsk Toppfotbal­l. Konseptet gjør at ungdomslag på høyt nivå møter jevnbyrdig­e lag langt oftere enn tidligere.

– Det er mye potensial i troppen vår, topp tre bør vaere en mulighet for oss, mener Viking-trener Marius Kloster.

 ?? RUNE GRYTNES ?? Her er fire av spillerne på Vikings G14-lag som skal spille den tv-sendte eliteturne­ringen i Bergen i helgen. Fra venstre Anders Molund, Jesper Fiksdal, Magnus Karlsen og Ingimar Støle.
RUNE GRYTNES Her er fire av spillerne på Vikings G14-lag som skal spille den tv-sendte eliteturne­ringen i Bergen i helgen. Fra venstre Anders Molund, Jesper Fiksdal, Magnus Karlsen og Ingimar Støle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway