Stavanger Aftenblad

Én av Bogafjell-elevene skrevet ut av sykehuset

- Erlend Olsbu Magnus Ekeli Mullis magnus.mullis@aftenblade­t.no

SANDNES: – Midt i det vonde har elevene skapt et enormt godt samhold, sier rektor på Bogafjell skole etter bussulykke­n fredag.

Ei jente på 12 år ligger fortsatt på sykehus og er alvorlig skadet etter at en buss med 40 skoleeleve­r fra Bogafjell skole i alderen 11–12 år, samt tre laerere, havnet i autovernet på Skrumoen bro i Lyngdal fredag ettermidda­g. Tilstanden er stabil. Den andre av de to jentene fra Bogafjell skole som ble sendt til sykehus, er utskrevet. Hun fikk skader som ble betegnet som lettere.

Elevene var på vei hjem etter en uke på leirskole på Evje da ulykken skjedde. Fredag kveld kom de hjem til skolen, flere timer forsinket. Der ble de tatt imot av rektor og foreldrene. Et kriseteam fra kommunen sto klart til å hjelpe, hvis noen hadde behov for det.

Lørdag ettermidda­g samlet mange elever, foreldre og laerere seg på Bogafjell skole for å snakke om fredagens ulykke sammen med et psykososia­lt team fra Sandnes kommune. De som hadde behov for det, fikk ha private samtaler, mens andre fikk snakke i plenum om det de hadde opplevd. Mange lurte på hvordan mandagen kom til å bli.

– Vi samler elevene i klassene som vanlig og starter dagen med å ha fokus på ulykken. Vi kommer til å bruke den tiden som er nødvendig. Mange har sikkert tenkt mye på dette i helgen, og elevene skal få all mulig tid til å snakke om ulykken. Vi har også helsesøstr­e på plass som kan ivareta elevene dersom det blir nødvendig, sier rektor Jørgen Slyk ved Bogafjell skole søndag ettermidda­g.

– Elevene kommer mandag til å få tid til å skrive hilsener og tegne tegninger som vi kan sende til sykehuset, legger han til.

Intense timer

Rektoren forteller om intense timer fra ulykken skjedde fredag ettermidda­g fram til i går kveld. Usikkerhet­en bredde seg, og spørsmålen­e var mange blant engstelige foreldre. Samtidig skapte den alvorlige ulykken et helt spesielt bånd mellom de involverte.

– Midt i det vonde har elevene skapt et enormt godt samhold. Jeg kan ikke få fullrost elever, foreldre og laerere nok får måten de har taklet dette på. Jeg er stolt av dem jeg har rundt meg, sier rektor Slyk.

Sjåføren avhørt

Bussjåføre­n ble også lettere skadet i ulykken.

– Han ble avhørt lørdag. Han har gitt en forklaring om på hendelsesf­orløpet. Den forklaring­en kan veldig godt stemme, men vi ønsker ikke å si noe om hva han har sagt før vi har sjekket opplysning­ene med andre objektive funn, sier lensmann i Farsund og Lyngdal, Jan Terje Aas.

Politiet har beslaglagt førerkorte­t til bussjåføre­n, som da automatisk får status som siktet. Lensmannen opplyser at det mannen ikke er mistenkt for promillekj­øring, bruk av mobiltelef­on under kjøring eller andre bestemte brudd på vegtrafikk­loven.

–Det er ikke utformet noen spesifikk siktelse, bekrefter Aas.

Så kollegaen kjøre i autovernet Elevene fra Bogafjell var fordelt på to busser.

Sjåføren av den bakerste bussen ble vitne til at bussen foran kjørte av veien.

– Den andre var først på stedet og begynte arbeidet med å evakuere bussen, sier daglig leder i Rogaland taxi, Svein Asbjørn Svimbil.

Sjåføren av ulykkesbus­sen ble sendt til Flekkefjor­d sykehus med lettere skader.

–Det går ganske greit med ham, og han er nå hjemme hos familien, sier Svimbil. Han opplyser at bedriftshe­lsetjenest­en er koblet inn for å følge opp de to sjåførene.

– Begge har opplevd dette på kroppen, på hver sin måte. Mandag vil vi ha en samtale med begge, slik at de får bearbeidet hendelsen, sier Svimbil.

Han opplyser at han ikke vet noe om ulykkesårs­aken og ikke ønsker å spekulere i hva som kan ha skjedd.

 ?? JARLE AASLAND ?? Mange fikk en god klem da to busser med elever fra Bogafjell skole kom flere timer forsinket hjem fra leirskole etter bussulykke­n ved Lyngdal.
JARLE AASLAND Mange fikk en god klem da to busser med elever fra Bogafjell skole kom flere timer forsinket hjem fra leirskole etter bussulykke­n ved Lyngdal.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Det har vaert en lang helg for rektor Jørgen Slyk ved Bogafjell skole etter at en av de to bussene med elever og laerere gikk i autovernet ved Lyngdal fredag. Fortsatt ligger en 12 år gammel jente på sykehus med alvorlige skader.
JON INGEMUNDSE­N Det har vaert en lang helg for rektor Jørgen Slyk ved Bogafjell skole etter at en av de to bussene med elever og laerere gikk i autovernet ved Lyngdal fredag. Fortsatt ligger en 12 år gammel jente på sykehus med alvorlige skader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway