Stavanger Aftenblad

Politisk streik blant fengselsan­satte

-

Stopp nedleggels­ene av fengsler og effektivis­eringskutt, sier Kriminalom­sorgens Yrkesforbu­nd og Norsk Fengsel og Friomsorgs­forbund, og vasler politisk streik mandag fra klokken 11 til 13.Den politiske streiken er en reaksjon på regjeringe­ns forslag til statsbudsj­ett for 2019. Alle medlemmene i de to forbundene vil gå ut i politisk streik i to timer mandag formiddag.

Budskapet til regjering og Stortinget fra Kriminalom­sorgens Yrkesforbu­nd (KY) og Norsk Fengsel og Friomsorgs­forbund (NFF), er at det ikke legges ned fengselspl­asser før det foreligger grundige prognoser på fremtidig soningsbeh­ov.

En debatt om nedleggels­er bør avvente til nye Agder fengsel er åpnet. NFF og KY mener det er høyst uklart hvordan politirefo­rmen vil påvirke det fremtidige omfanget av nye dommer inn til kriminalom­sorgen.

Dårligere soningsfor­hold skaper ikke trygghet, men øker risikoen for tilbakefal­l. Det vil vaere uforsvarli­g å foreslå nedleggels­er nå, skriver de to forbundene som vil stoppe det foreslåtte effektivis­eringskutt­et på 23.3 millioner kroner.

200 millioner i kutt i driftsbuds­jettene de siste fire årene har ført til lavere bemanning og dårligere soningstil­bud, mener NFF og KY, og hevder at konsekvens­en av ytterliger­e kutt vil føre til oppsigelse­r av ansatte uavhengig av nedleggels­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway