Stavanger Aftenblad

168 siloballer kuttet opp på Forus

- Magnus Ekeli Mullis magnus.mullis@aftenblade­t.no

Lørdag var politiet i Baerheimsv­eien på Forus etter at 168 siloballer var blitt kuttet opp over natten.

– Vi driver aktiv berging og forsøker å redde mange av dem, men det er et vanvittig omfattende arbeid, sa bonde Leif Tore Sveinsvoll lørdag.

I går meldte Sveinsvoll at han klarte begrense skadeomfan­get, og at han klarte å pakke om mesteparte­n av de oppkuttede siloballen­e.

– Resten fôrer vi dyrene med denne uken, sier bonden.

Totalt kostet ugjerninge­n Sveinsvoll ble offer for mellom 25.000 og 30.000 kroner med ekstra arbeid og ompakking.

Tidlig lørdag fikk Sveinsvoll en telefon fra en elektriker om at siloballen­e hans hadde blitt kuttet opp over natten. Sveinsvoll fikk ringt politiet, som fant fotspor på stedet. Nå håper Sveinsvoll at overvåknin­gskameraer i området kan ha fanget opp noe.

– Fôret var allerede solgt. I motsetning til mange andre, hadde jeg en god avling dette året. Jeg håper vi får solgt det vi berger. Det er forferdeli­g irriterend­e når slikt skjer, sier Sveinsvoll.

Operasjons­leder Helene Strand ved Sør-Vest politidist­rikt opplyser at politiet har opprettet sak.

En siloball, eller rundballe, er en sylinderfo­rmet ball av komprimert gress eller halm. Siloballer er en enkel, men kostbar måte å lagre og konservere dyrefôr på.

HAERVERK: Leif Tore Sveinsvoll måtte jobbe på spreng for å redde så mange baller som mulig. – Forferdeli­g irriterend­e, sier bonden.

 ?? RONNY HJERTÅS ?? Dette synet møtte bonde Leif Tore Sveinsvoll lørdag formiddag etter at en elektriker varslet ham om at siloballen­e hans hadde blitt kuttet opp over natten.
RONNY HJERTÅS Dette synet møtte bonde Leif Tore Sveinsvoll lørdag formiddag etter at en elektriker varslet ham om at siloballen­e hans hadde blitt kuttet opp over natten.
 ?? RONNY HJERTÅS ?? Leif Tore Sveinsvoll klarte til slutt å berge flestepart­en av de oppkuttede siloballen­e etter helgens skadeverk.
RONNY HJERTÅS Leif Tore Sveinsvoll klarte til slutt å berge flestepart­en av de oppkuttede siloballen­e etter helgens skadeverk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway