Stavanger Aftenblad

Postens unnskyldni­ng holder ikke

- Trond Jensrud Generalsek­retaer i Yrkestrafi­kkforbunde­t

TRANSPORTN­AERINGEN: Rumenske sjåfører som tjener 39,90 i timen for å kjøre for Posten Bring, er totalt uakseptabe­lt.

Unnskyldni­ngen i Aftenblade­t 11.10. fra John Eckhoff om at de ikke gjør noe ulovlig, holder ikke! I Norge har vi allmenngjo­rt lønn for godssjåfør­er, som selvsagt skal betales til disse sjåførene. Den allmenngjo­rte timelønnen på beskjedne 167,65 kr er allikevel fire ganger høyere enn lønna disse sjåførene får. Det er dessverre mer regelen enn unntaket at utenlandsk­e sjåfører tjener langt under det de skal.

Sjekker bare pris

Ofte er problemet i transportn­aeringen at de som bestiller transporte­n, bare sjekker pris, og da er det sjelden de som betaler sjåførene sine norsk tarifflønn som vinner. I mange tilfeller bestilles det også transport fra tilsynelat­ende «seriøse aktører», problemet er at disse leier inn underlever­andører, som igjen bruker underlever­andører. Dermed får ikke den utenlandsk­e sjåføren som utfører jobben, saerlig mange kronene for jobben.

Må rydde opp

Sjåføren i denne saken, kjører for Bring Trucking, et slovakisk selskap, heleid av Bring Cargo AS, som igjen er eid av Posten Norge. Generalfor­samling i Posten Norge er naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen. Dermed burde denne saken vaere grei. Statsråden må instruere Posten, som må bruke eiermakten i sine underselsk­aper til å rydde opp og følge norsk allmenngjo­rt lønn for sjåfører som kjører i Norge.

 ?? LARS IDAR WAAGE ?? – De 74 isolerings­vedtakene som Aftenblade­t har presentert for 2017, viser seg å dreie seg om få pasienter som førte til de fleste vedtakene, skriver psykiater Tor Ketil Larsen ved SUS.
LARS IDAR WAAGE – De 74 isolerings­vedtakene som Aftenblade­t har presentert for 2017, viser seg å dreie seg om få pasienter som førte til de fleste vedtakene, skriver psykiater Tor Ketil Larsen ved SUS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway