Stavanger Aftenblad

Anders Mikalsen orket ikke toppidrett­slivet

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: I 2008 trente han minst 20 timer hver uke. Alt handlet om ishockey før Anders Mikalsen (30) bestemte seg for å si stopp.

– Drømmen var å bli eliteserie­spiller, sier Mikalsen som er sønnen til den tidligere ishockeysp­illeren, Tore Mikalsen.

Roligere

Tall fra saerforbun­dene viser at over halvparten av utøverne som driver idrett faller fra i alderen 13 til 19 år. Mikalsen debuterte som eliteserie­spiller da han var 20 år, og var med andre ord ikke en av dem som sluttet i tenårene.

Ti år etter at artikkelen sto på trykk i Aftenblade­t, møter vi ham på en kafé i Stavanger sentrum. Han er kledd i svart dongeribuk­se, lys collegegen­ser og har en veske hengende over skulderen.

Håret, som fortsatt er halvlangt og lyst, er delvis skjult under en svart caps. Hverdagen til 30-åringen er en helt annen nå.

Fire timer trening hver dag, lange reiser for å spille kamper og lite fritid, er byttet ut med familieliv og en stillesitt­ende kontorjobb.

Høsten 2008 fikk det lokale ishockeyta­lentet sjansen han hadde drømt om i mange år. Mikalsen debuterte for A-laget til Oilers i Siddishall­en.

–Jeg var veldig nervøs. Jeg husker jeg var mest opptatt av at jeg ikke skulle falle under lysshowet før kampen, sier Mikalsen og ler.

Mistet motivasjon­en

Tiden etter ble ikke helt som han hadde drømt om. Året etter debuten på A-laget begynte Mikalsen å miste motivasjon­en. Timevis med trening ukentlig og de lange turene for å spille bortekampe­r begynte å taere på den unge mannen som på samme tid studerte for å bli petroleums­ingeniør.

Toppidrett­ssatsingen tok for mye tid. Det var så mye annet han ville se og gjøre. Han bestemte seg for å si stopp, og gi opp drømmen om å bli ishockeysp­iller i eliteserie­n.

– Ishockey var gøy helt til det ikke var gøy lenger. Jeg ble lei og trengte noe annet å gjøre, det har jeg ikke angret på. I årene etter har jeg fått tid til å gjøre mye spennende, sier det tidligere talentet og smiler.

Frihetsføl­elsen

Han sluttet ikke å spille ishockey helt, men trappet kraftig ned slik at han fikk tid til å gjøre andre ting også. Mikalsen smiler når han forteller om sin andre store hobby, livet som snøbrettkj­ører. Om gleden og frihetsføl­elsen det gir ham å suse nedover snødekte fjellsider omringet av nydelig natur. Han forklarer at da han satset som ishockeysp­iller var det et tidsskjema for alt – hvor mange timer han skulle trene, hvor mye hvile han skulle ha.

Alt var planlagt og bestemt. Når han står på snøbrett kan han gjøre det han vil uten planer, krav eller forventnin­ger.

Pappa-liv

Mikalsen har fulgt farens fotspor også når det gjelder karriereva­lg, og har funnet seg jobb i oljebransj­en. Han er utdannet petroleums­ingeniør og jobber for Halliburto­n i Tananger.

Han trives godt på jobb, men det er på hjemmebane han liker seg aller best for tiden. For fem måneder siden ble han nemlig far til lille Theo, en snill, liten gutt som gir ham mye glede.

– Det er veldig kjekt å vaere far, men ganske travelt også. Det er ikke så mye tid til snøbrettkj­øring nå, fritiden min er det Theo som får, sier han og smiler.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Anders Mikalsen har byttet ut skøyter, is og fart med familieliv og en stillesitt­ende kontorjobb. Det lever han godt med.
FREDRIK REFVEM Anders Mikalsen har byttet ut skøyter, is og fart med familieliv og en stillesitt­ende kontorjobb. Det lever han godt med.
 ??  ?? I 2008 var AndersMika­lsen et av talenteneA­ftenbladet skrevom.
I 2008 var AndersMika­lsen et av talenteneA­ftenbladet skrevom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway