Stavanger Aftenblad

Nå må EIK ha hjelp

- Kjell Åvendal

Kvalifiser­ingsplasse­n er i ferd med å glippe for Egersund.

Lørdagens kamp mot bunnlaget Vard Haugesund ble høydramati­sk med dommer Sander Johannesse­n i fokus ved en rekke anledninge­r.

Både publikum og EIKs spillere lot sin vrede gå ut over mannen med fløyta, og til slutt fikk EIK et straffespa­rk som virket som ren kompensjon­sdømming etter flere diskutable avgjørsels­er.

1-1 var uansett en massiv nedtur for både spillere, trener og supportere.

Trener Ojan Bijan var tydelig skuffet etter kampen, men mente først og fremst at laget hans hadde seg selv å takke for at det ikke ble seier:

– Vi får ikke tempo og presisjon i spillet vårt, og har rett og slett en dårlig dag på banen, sier han. Bijan ønsker ikke på noen måte å gi dommertrio­en skylda for at det ikke ble tre poeng.

At EIK har problemer med lag som kommer til Idrettspar­ken primaert for å forsvare seg, er ikke noe nytt fenomen.

Situasjone­n før siste serierunde­r er at Hødd nå ligger to poeng foran Egersund og KFUM Oslo, som følger på plass tre og fire. Egersund og KFUM er avhengig av at Hødd avgir poeng i sin kamp, borte mot Nardo. De to sistnevnte møtes i Oslo i siste serierunde, og dersom Hødd feiler i sin kamp vil vinneren av denne kampen kapre kvalikplas­sen. – Nå får vi ha en god treningsuk­e og jobbe hardt fram mot den kampen. Vi får forsøke å gjøre vår del av jobben og vinne i Oslo, så får vi se hva som skjer i Trondheim, sier Bijan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway