Klepp jublet for seriesølv etter sensasjone­ll seier

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

FOTBALL: De ubeseirede seriemeste­rne LSK Kvinner hadde vunnet 28 kamper på rad og ikke tapt siden august 2017. Så kom et sølvjagend­e Klepp på besøk.

436 dager. Så lenge var det siden LSK Kvinner hadde tapt en fotballkam­p i Toppserien. Siden 11. august 2017 var 28 strake seriekampe­r vunnet.

Men søndag 21. oktober 2018 kom Klepp på besøk. Premissene før kampen var klare: om Klepp evnet å ta en sensasjone­ll seier, ville de sikre sølvmedalj­e, sin første medalje siden bronsen i 1999.

LSK snudde kampen

Og det så lovende ut da Elisabeth Terland ga Klepp en tidlig ledelse. Hun var på rett plass til rett tid og dunket en retur opp i nettaket etter bare sju minutter.

Men med to kjappe mål like før pause snudde LSK kampen, og det hele så ut til å utvikle seg til å bli en oppskrifts­messig hjemmeseie­r.

Men andreomgan­gen Klepp leverte i LSK-hallen vil skrive seg inn i historiebø­kene til klubben fra Jaeren.

Først utlignet Tameka Butt til 2–2 etter et godt innlegg fra Elisabeth Terland.

Fantastisk scoring sikret sølvet

Så kom kampens øyeblikk: en fantastisk scoring fra Kirsty Yallop. En klarering landet på foten til 31-åringen fra New Zealand, som prøvde lykken på direkte volley. Ballen gikk i en nydelig bue over alle og opp i venstre kryss. 3-2 til Klepp!

De siste tjue minuttene handlet det bare om å holde unna – og det klarte Klepp, til tross for at LSK hadde to avslutning­er i tverrligge­r.

Da dommer Ingvild Langnes Aarland blåste av kampen, kunne Klepp-jentene strekke armene i vaeret og juble for sølvmedalj­e – en fantastisk prestasjon og en herlig revansje etter den sure cupexiten på straffer i semifinale­n mot Sandviken for en uke siden.

Klepp stoppet LSKs seiersrekk­e på 28 kamper og sikret sølvmedalj­e, 30 år etter forrige gang de tok sølv i Toppserien.

?? CARINA JOHANSEN ?? Tameka Butt utliknet til 2-2 og bidro til at Klepp går ut av en meget sterk sesong med sølv i serien.
CARINA JOHANSEN Tameka Butt utliknet til 2-2 og bidro til at Klepp går ut av en meget sterk sesong med sølv i serien.