Stavanger Aftenblad

Høyres nominasjon­sliste: Bare én av fire er kvinner

- Håkon Jonassen Norheim journalist hakon.norheim@ aftenblade­t.no

SANDNES: På Sandnes Høyres nominasjon­sliste er hele seks kandidater kumulerte, men bare åtte av de 34 navnene er kvinner.

Sandnes Høyre har allerede innstilt Inger Klippen som sin ordførerka­ndidat foran valget neste år.

Fredag ble det klart at Kenny Rettore blir 2. kandidat, mens dagens Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad blir nummer tre på nominasjon­slisten. Leiv Rune Mjølsnes, Solgull Klette og Lisbeth von Erpecom Vikse blir de tre andre kumulerte på listen.

Høyres nominasjon­sliste viser totalt 34 navn, hvorav fire av disse kommer fra Forsand. Listen inneholder imidlertid bare åtte kvinner.

Leder av nominasjon­skomiteen, Arne Norheim, sier til Aftenblade­t at han er fornøyd med hvordan listen ser ut, men at han ikke ønsker å kommentere den før Høyres styre har behandlet den.

Vedtas på nominasjon­smøtet Leder av Sandnes Høyre, Harald Nedrelid sier at listen kan suppleres med flere navn frem mot nominasjon­smøtet 20. november, og at han håper det kommer flere kvinner på listen før nominasjon­smøtet.

– Vi skulle gjerne ha sett flere kvinner på listen. Det er derfor vi ønsker å jobbe litt med listen inn mot nominasjon­smøtet. Ideelt sett skulle vi hatt 50/50, men det er jevnt over en utfordring å få kvinner til å stille på listen, sier han.

Slik ser resten av listen ut, i alfabetisk rekkefølge: y Marius Anfindsen y Shirish Awasti y Kristoffer Refsnes Bjordal y Anne Grethe Brandal y Oddvar Dalane y Sissel Vikse Falch y Magne T. Frøyland y Wiggo Gilje y Trond Haukelid (Forsand) y Terje Hetland y Kåre-Ludwig Jørgensen y Torgeir Kvalberg (Forsand) y Juliane Nordbø Lind y Arne Maudal (Forsand) y Tore Nedregaard y Harald Nedrelid y Ragnvald Nilsen y Jan Erik Norland y Arve Oftedal y Sander Olsen y Oddvar Raugstad y Martin Schanche-Olsen y Sveinung Skjørestad y Guttorm Stangeland y Morten Svindland y Renate Thunem y Kaare R. Vagle y Anne Cathrin Østebø

Dagens gruppelede­r, Thor Magne Seland har allerede varslet at han ikke ønsker å fortsette.

Skal ha med alt i Frp

Nå har både Høyre, Arbeiderpa­rtiet, SV og Senterpart­iet kommet ut med sine respektive nominasjon­slister foran valget i 2019, men hos både Frp og KrF må vi enda vente en god stund før listen er klar.

Nominasjon­skomiteen

i Sandnes Frp vil ha valglista klar i november/desember, før de skal ha nominasjon­smøte i januar.

– Listen ser veldig bra ut. Det er masse spennende folk, og det som er kjekt er at vi både har unge og seniorer. De unge har masse ideer, og de eldre har en litt annen kompetanse. I tillegg må vi jo ha med alt i den nye kommunen, sier leder av nominasjon­skomiteen, Solveig Borgersen.

Borgli på topp

Frp i Nye Sandnes kommune har ifølge leder av nominasjon­skomiteen Solveig Borgersen ikke valgt noen toppkandid­at, men leder av Frp i Nye Sandnes kommune, Tore Martinsen sier at det vil vaere helt naturlig at Pål Morten Borgli blir ordførerka­ndidat også til valget neste år.

–Pål Morten blir med videre, og det er naturlig at han tar 1. plassen og blir vår ordførerka­ndidat. Vi er veldig tilfreds med det han har gjort. I tillegg ser det ut til at de sentrale politikern­e, som Kristoffer Birkedal, Tore Andreas Haaland, Inger Lise Erga og Mangor Malmin også fortsetter. Det gir oss kontinuite­t, sier Martinsen.

Dagens bystyremed­lemmer i Sandnes, Henny Mauritzen, Wenche Meinich-Bache og Glenn Torkelsen går ut av politikken.

Varaordfør­er Pål Morten Borgli har tidligere bekreftet til Aftenblade­t at han blir med videre i politikken i Sandnes.

Halvveis i KrF

Ifølge leder av nominasjon­skomiteen i KrF Bjørn Bråtveit vil de ha listen klar før jul.

– Vi har på plass 18 kandidater, men vi håper å ha 35 på endelig liste, sier Bråtveit.

Her er det klart at Signe Nijkamp går ut av politikken etter 20 år.

– Jeg blir 69 år neste år, så nå er det på tide å hoppe av. Det er synd, når KrFs leder er så klar på hvilken retning han vil, sier Nijkamp til Aftenblade­t.

Dagens gruppelede­r, Oddny Helen Turøy, sier til Aftenblade­t at hun vil fortsette i Sandnes-politikken.

 ?? JARLE AASLAND ?? Sandnes Høyres ordførerka­ndidat, Inger Klippen, er kun en av åtte kvinner på Høyres nominasjon­sliste foran kommuneval­get i 2019.
JARLE AASLAND Sandnes Høyres ordførerka­ndidat, Inger Klippen, er kun en av åtte kvinner på Høyres nominasjon­sliste foran kommuneval­get i 2019.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway