Stavanger Aftenblad

Seks års fengsel for narkosalg

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

GULATING: Lagmannsre­tten mener at Stavanger-mannen var en sentral aktør i distribusj­on av narkotika til Haugalande­t.

En 36 år gammel mann er i Gulating lagmannsre­tt dømt til seks års ubetinget fengsel for oppbevarin­g og salg av store mengder narkotika. Også i Haugaland tingrett ble 36-åringen dømt til seks års fengsel.

Hvem bestilte?

Den nå domfelte Stavangerm­annen anket tingrettsd­ommen. Under ankeforhan­dlingene i lagmannsre­tten hevdet han at han hadde blitt utsatt for ulovlig politiprov­okasjon.

Dette avvises av lagmannsre­tten.

36-åringen er funnet skyldig i oppbevarin­g av 4,5 kilo amfetamin, 4 kilo hasj og 4 kilo marihuana. I tillegg dømmes han for salg av 1 kilo amfetamin og rundt 2 kilo hasj.

Det sentrale temaet under ankeforhan­dlingene ble hvorvidt det faktisk var polititjen­estemenn som sto bak bestilling­en av amfetamine­t. 36-åringen og hans forsvarer, advokat Brynjar Meling, anførte dette.

Om politiette­rforskere sto bak amfetaminb­estillinge­n ville dette vaert en ulovlig politiprov­okasjon. I retten forklarte 36-åringen at han ikke ville kommet i besittelse av amfetamine­t om han ikke hadde mottatt denne bestilling­en.

En enstemmig lagmannsre­tt ser helt bort fra at det har skjedd en saksbehand­lingsfeil hos politiet i denne saken.

Tidligere dømt

I tillegg til 36-åringen dømmes en 56 år gammel mann i saken. 56-åringen, som opererte som kurer i narkotikah­andelen, erkjente at han fraktet stoff, men nektet for at han visste at deler av stoffet han fraktet var amfetamin.

Retten tror ikke på 56-åringen, som dømmes til tre år og seks måneders fengsel. Også denne straffen er den samme som i Haugaland tingrett.

36-åringen, som i dommen beskrives som hovedmanne­n, er to ganger tidligere dømt for narkotikak­riminalite­t. Så sent som i februar 2015 ble han dømt til to år og ni måneders fengsel blant annet for å ha oppbevart flere titalls kilo hasj.

Lagmannsre­tten mener det foreligger sterke allmennpre­ventive og individual­preventive hensyn som taler for at 36-åringen må idømmes en lengre ubetinget fengselsst­raff, står det i dommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway