Stavanger Aftenblad

Fare for snøskred i fjellet

- Tommas Torgersen Skretting tommas.t.skretting@aftenblade­t.no

Vaeret: Temperatur­en skal falle de naermeste dagene, så meteorolog mener det er godt håp om at snøen kan bli liggende i høyfjellet.

I går ettermidda­g var det varslet en kraftig front med snøvaer på vei inn over Rogaland og Hordaland med ganske store nedbørsmen­gder. –Dette vil komme som snø i høyden, sier vakthavend­e meteorolog Siri Wiberg til Aftenblade­t.

Mest aktuelt er det med snø i Røldal i Hordaland og de høyestelig­gende områdene i Sirdal i Rogaland og Vest-Agder, opplyser meteorolog­en, men også Suldal og Sauda kan få snø. Temperatur­en skal falle de naermeste dagene, så Wiberg mener det er godt håp om at denne snøen kan bli liggende.

Snøskredva­rslingen venter at det kan gå noen naturlig utløste snøskred i fjellet på Vestlandet i morges. Det ventes størst fare i områdene som får mye nysnø i Rogaland og Hordaland, melder varsom.no.

Over 1200 meter kan det komme opp mot 50 centimeter nysnø i de to fylkene. Kombinert med kraftig vestlig vind kan dette gi skredfare. Fra 1. desember legger nettsiden ut daglige snøskredva­rsler. Men de følger med fra nå og vil sende ut varsler om snøskredfa­ren skulle øke til faregrad 4 eller 5. I tillegg vil de rapportere om store snøfall.

 ?? RØLDAL SKISENTER ?? Slik så det ut i Røldal i går ettermidda­g. Utover kvelden var det ventet ganske mye mer snø.
RØLDAL SKISENTER Slik så det ut i Røldal i går ettermidda­g. Utover kvelden var det ventet ganske mye mer snø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway