Stavanger Aftenblad

– Viking tåler ikke å tape denne kampen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

ÅLESUND: Aalesundtr­ener Lars Bohinen er selvsikker før møtet med Viking. Og dytter alt av press over på de mørkeblå før årets viktigste kamp for Bjarne Berntsen & co.

–Jeg tror alle lagene kjenner litt på presset nå. Noen prøver å snakke seg bort fra det, som Mjøndalen. De mener Aalesund og Viking må rykke opp, mens de bare har lyst. Det er jo én måte å si det på. Men ja, litt press er det, og litt press lever vi fint med. Forskjelle­n på oss og Viking er at vi selv med tap har vår skjebne i våre egne hender, sier Lars Bohinen til Aftenblade­t.

Aftenblade­t var på plass da Aalesund i går gjennomfør­te sin siste trening før den svaert viktige kampen mellom lag nummer to og tre på tabellen som spilles på Color Line Stadion i Ålesund i dag.

Vaeret var like nådeløst som en fotballtab­ell. Det vekslet mellom regn, storm, haglvaer og en blanding av alt sammen. Og innimellom tittet solen gjennom skylaget. Ugjestmild­t, for å si det forsiktig.

Slik Lars Bohinen & co. har planer om å opptre når Viking spiller om Eliteserie­n 2019 i dag. Vaeret her kan ingen gjemme seg for. Og det er heller ingen gjemmested­er for Viking. Skal de rykke opp, er oppgaven, etter en hjelpende hånd fra Jerv som tok poeng fra Mjøndalen søndag (endte 1-1), enkel: Vinner de mørkeblå sine fire siste kamper blir det direkte opprykk.

Vet hva som venter

Men Bohinen har ingen planer om å bidra med noe i retning Stavanger.

– Er det en god følelse for dere å vite at dere tåler et bananskall hjemme mot Viking?

– Ingen god følelse, mer et faktum. Det kan bli en god følelse etter kampen. For Viking tåler ikke å tape denne kampen. Mens vi tåler både seier, uavgjort og tap. Det er viktig at vi som klubb og lag er klar over det. Det er ikke avgjørende for oss, men det er det for Viking i stor grad om de skulle tape.

– Gir det Aalesund et psykologis­k overtak?

– Det er vanskelig å si. Det er så mye som kan skje i slike kamper, det er mange elementer som kan slå inn. Det handler om å håndtere kampen og prøve å få den inn i det bildet man ønsker. Vi vet sånn noenlunde hva slags kampbilde vi får. Det laget som finner seg selv raskest vil kanskje ha en fordel, sier Bohinen, som deltok på flere av øvelsene i den timelange, lette økten på kunstgress­et i går.

Aalesund snudde 1-0 til 1-3 og borteseier på Briskeby da de slo HamKam i den siste kampen før landslagsp­ausen. Men før det kladdet det også for AaFK. På sine tre siste kamper har de én av hver: én seier, én uavgjort og ett tap.

Ledet i 22 av 26 runder Bohinens lag har ledet 1. divisjon i 22 av de 26 serierunde­ne laget har spilt. Men mannen som i vinter var i samtaler med Viking om den da ledige trenerjobb­en, avviser at det ligger noe press på Aalesund. Han er heller ikke med på at laget hans har noe å forsvare, der de ligger fire poeng foran Viking og poenget bak Mjøndalen.

– Nei, det føler jeg ikke. Jeg vil heller si at da vi ledet med seks poeng, da krøp det kanskje inn en følelse av at vi hadde noe å forsvare. Nå er det bare et faktum at vi ledet i 22 av 26 runder. Nå leder Mjøndalen med én kamp mer spilt. Jeg tror ikke guttene føler noe på akkurat det.

– I helgen trente dere bak lukkede dører. Er det nerver i innspurten også for Aalesund?

– Nei, det har ingenting med nerver å gjøre. Det handler om at vi ønsker å beholde en konkurrans­emessig fordel. Det handler enkelt og greit om å holde kortene tettest mulig til brystet så lenge det er mulig.

– Har du noen overraskel­ser i ermet?

– Det betyr ikke at man skal overraske noen. Det handler om å få trent i ro og fred på ting vi vil få bruk for mot Viking uten at vi ønsker at alle skal vite hva det er.

Rabalder i vår

På 13 møter i Ålesund har Viking vunnet sju. Vårens oppgjør i Stavanger endte med 2-0-seier til AaFK etter at Holmbert Fridjonsso­n og Sondre Fet scoret målene i en kamp der Aalesund brukte god tid på hver eneste dødball, en helt bevisst drøying av tid, og sparket ned Zlatko Tripic ved bortimot hver eneste mulighet.

 ?? STAALE WATTØ ?? Aalesund-trener Lars Bohinen på trening i går. Bak følger Amund Skiri med. Bohinen kaller det en vinn eller forsvinn-kamp for Viking når de gjester Color Line Stadion i Ålesund i dag.
STAALE WATTØ Aalesund-trener Lars Bohinen på trening i går. Bak følger Amund Skiri med. Bohinen kaller det en vinn eller forsvinn-kamp for Viking når de gjester Color Line Stadion i Ålesund i dag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway