Stavanger Aftenblad

Amund Wichne vrakes – Iven Austbø står mot Aalesund

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking bytter keeper for femte gang denne sesongen. En skadefri Iven Austbø går rett inn på laget mot Aalesund.

I mandagens Aftenblade­t gikk Amund Wichne (21) ut og meldte seg klar for oppgaven med å vokte Vikings mål i de fire siste kampene.

Men det tok ikke lang tid før han fikk beskjed om at han for tredje gang denne sesongen vrakes og plasseres på benken.

Iven Austbø startet sesongen, men allerede i sesongens andre kamp kom keeperskif­te nummer én. Da måtte Wichne steppe inn for en syk Austbø.

Til kamp tre ble det byttet tilbake igjen, keeperskif­te nummer to.

I sommer fikk Wichne sjansen etter Vikings tapsrekke. Da fikk 21-åringen fra Mandal stå seks kamper. Fem av disse endte med seier. Før det var tilbake på benken. Bytte nummer tre.

En måned senere var Wichne tilbake i mål da Austbø skadet seg. Viking skiftet keeper for fjerde gang.

Men etter det Aftenblade­t erfarer er det Iven Austbø som står mot Aalesund tirsdag kveld. Det er femte gang Viking bytter keeper denne sesongen.

Hvorfor?

Austbø har fått grønt lys etter lyskeskade­n som holdt ham utenfor en måned. Men hans erfaring, rutine og rekkevidde i feltarbeid­et, er trolig grunnen til at han foretrekke­s på bekostning av Wichne.

Wichne måtte se sju baller suse i mål bak seg i de to siste kampene før kamppausen på to uker grunnet landskampe­r.

– Det er veldig kjedelig og frustreren­de. Det er mange ord du kan bruke for å beskrive det. Det er en elendig følelse, og den sitter i lenge. Etter Tromsdalen var den følelsen helt forferdeli­g. Vi sviktet som lag på så mange plan. Vi må grave dypt for å finne ut hva som gikk galt. Det er ting som har gått igjen gjennom hele sesongen. Vi må tilbake til det solide, som vi har vist, sier Wichne om baklengsmå­lene i mandagens Aftenblade­t.

– Føler du deg som førstekeep­er nå?

– Nei. Det er ikke sånn at jeg vet at jeg skal stå neste kamp.

– Er ikke det litt rart når vi snakker om keeperposi­sjonen?

– Rart og rart, det er sånn de har valgt å gjøre det her. Jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å tilpasse meg og innfinne meg med at det er sånn. Jeg må bevise at det er jeg som skal spille. Det handler om å bevise at du er plassen verdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway