Stavanger Aftenblad

– Dette er fryktelig trist

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

SANDNES: I går formiddag fikk far og sønn Paul og Håkon Kyllingsta­d den vonde beskjeden om at en hund hadde drept ni og skadet fire av sauene deres.

– Dette er fryktelig trist. At dyrene skal lide slik.

Bonde Håkon Kyllingsta­d står og ser utover marka ved Stokkeland­svatnet nedenfor Bogafjellh­allen. Regnet plasker ned, og vannet renner nedover skråningen. Det er et vondt syn for bonden. Flere døde sauer ligger rundt omkring på marka og i bekken.

Eieren funnet

En turgåer meldte tirsdag formiddag at en hund gikk til angrep på flere sauer på marka ved Stokkeland­svannet.

Totalt er ni sauer drept av hund, og to har blitt avlivet av veterinaer. Ytterliger­e to sauer er skadet og må avlives.

Politiet var raskt på plass, og tok beslag i hunden. I 12-tiden opplyser politiet at de trolig har funnet eieren av hunden.

–Det er en kvinne som har ringt inn og meldt en hund som passer beskrivels­en av denne hunden savnet. Vi er i kontakt med henne nå, og foretar avhør, sier operasjons­leder ved SørVest politidist­rikt, Olaug Bjørnsen til Aftenblade­t.

– Hvordan ser dere på en slik hendelse?

–Vi ser alvorlig på det, sier hun.

Ifølge politiet er hunden mikrochipm­erket, og det vil derfor vaere enkelt å se hvem som eier hunden.

– Må passe hundene sine Bøndene Kyllingsta­d syns det er fryktelig at turgåere som går på turstien rundt eiendommen ikke kan ha hunden i bånd.

–Dette kan skje om de ikke holder hunden i bånd. Folk må passe bedre på hundene sine, sier Paul Kyllingsta­d, som har tilrettela­gt turområdet ved eiendommen.

– Det er Sandnes kommune som eier turområdet, men jeg har lagt tilrette stien. Der har jeg skrevet at folk er velkomne med hunden i bånd. Det er veldig dumt at folk ikke gjør det, sier han. Hunden skal vaere av rasen alaskan malamute.

– Vi kan anslå at hver sau koster 2000–3000 kroner, sier Håkon Kyllingsta­d til Aftenblade­t og legger til at sauene ikke er forsikret.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Bonde Håkon Kyllingsta­d drar en av de døde sauene opp av bekken nedenfor Bogafjellh­allen.
PÅL CHRISTENSE­N Bonde Håkon Kyllingsta­d drar en av de døde sauene opp av bekken nedenfor Bogafjellh­allen.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Ni sauer ble drep og fire skadet under hendelsen. To av de skadede er allerede avlivet, mens de andre to må avlives senere.
PÅL CHRISTENSE­N Ni sauer ble drep og fire skadet under hendelsen. To av de skadede er allerede avlivet, mens de andre to må avlives senere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway