Stavanger Aftenblad

Ned for Kvaerner

-

Kvaerners resultater for tredje kvartal er noe svekket fra 2017, men nå varsler konsernet at det har lysere utsikter.

Kvaerner fikk et driftsresu­ltat i tredje kvartal på 48 millioner kroner, ned fra 63 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Utviklinge­n var svakt nedadgåend­e også på inntektssi­den. Driftsinnt­ektene falt fra 1,83 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til 1,76 milliarder kroner i samme periode i år.

Justert driftsresu­ltat for ned- og avskriving­er (EBITDA) endte på 75 millioner kroner, mot 102 millioner kroner i fjor, mens resultat før skatt endte på 53 millioner kroner – opp fra 45 millioner kroner i tredje kvartal fjor.

– Tredje kvartal var i tråd med forventnin­gene våre, både når det gjelder prosjektgj­ennomførin­g og finansiell­e resultater. Den 28. juli leverte vi stålunders­tellet til P1 plattforme­n til Johan Sverdrup, og 24. september nådde vi mekanisk ferdigstil­lelse av utstyrsog boligplatt­formen til samme felt. Begge milepaelen­e ble nådd i henhold til plan og budsjett, sier konsernsje­f Karl-Petter Løken.

Resultaten­e er svakere enn det analytiker­nes ventet på forhånd, ifølge Dagens Naeringsli­v. Kvaerner selv påpeker at ordreinnga­ngen doblet seg og ordrereser­ven økte med 30 prosent i tredje kvartal sammenlign­et med året før. Selskapet har bedre markedsuts­ikter og kunder med nye prosjekter.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway