Stavanger Aftenblad

Hitecvisio­n selger representa­sjonsbolig­en for 16,5 millioner

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

FINANS: Investerin­gsselskape­t Hitecvisio­n ser ikke lenger behovet for å ha en egen representa­sjonsbolig. Derfor selger Ole Ertvaag og co. nå villaen i Eiganesvei­en.

– Hitecvisio­n har brukt boligen som representa­sjonsbolig. Ansatte og gjester fra inn- og utland har bodd der når de har vaert i byen i forbindels­e med møter og jobb, men de siste årene har den blitt relativt lite brukt. Selskapet har nok innsett at det det er praktisk mye lettere å innlosjere folkene på hotell når de er i byen, sier megler i Proaktiv, Ordin Fikstvedt, til Aftenblade­t.

Kjøpt i 2012 for 15,5 mill.

Det er han som har fått oppdraget med å selge villaen i Eiganesvei­en 107. Prisantydn­ingen er satt til 16,5 millioner - én million mer enn det Hitecvisio­n kjøpte boligen for i 2012 gjennom det underligge­nde selskapet Hv Capital Eiendom.

– Hitecvisio­n har nok brukt et par millioner kroner på oppussing og nødvendig vedlikehol­d gjennom disse seks årene. De ønsker naturligvi­s å få mest mulig for huset, men vi snakker ikke om noen gevinst her - tvert i mot, sier Fikstvedt.

Huset ble lagt ut for salg på finn.no fredag, og ifølge Fikstvedt har det allerede meldt seg flere interessen­ter.

– Jeg har allerede hatt et par visninger, og jeg er ganske trygg på at dette huset blir solgt innen rimelig tid. Både fordi jeg tror prisen er veldig rett satt og fordi det er et stort selskap som skal selge. Det gjør det lettere når det ikke er en privatpers­on som har helt spesielle følelser for huset, sier Fikstvedt, som mener det dette er en unik sjanse for folk til å sikre seg en helt spesiell bolig.

– Dette er en av de få virkelig flotte murvillaen­e i byen. Boligen har beholdt sin originale stil som ble skapt for 108 år siden, og har en grunnflate på 180 kvadratmet­er med totalt 26 rom, sier megleren.

Oppkjøpsfo­ndet Hitecvisio­n med Ole Ertvaag - i spissen har vaert svaert aktive i markedet den siste tiden. I slutten av september kjøpte selskapet opp britiske Cieco Exploratio­n & Production for drøyt 3 milliarder kroner, og i sommer fusjonerte Point Resources, som er eid av Hitecvisio­n, med Eni Norge. Det nye selskapet heter Vår Energi og er det fjerde største selskapet på norsk sokkel.

HitecVisio­n er Europas største oppkjøpsfo­nd rettet mot oljenaerin­gen. Selskapet har en forvaltnin­gskapital på 45 milliarder kroner.

Samtidig som Eiganesvei­en 107 ligger ute for salg, så er også Orknøygata 28 til salgs. Der er prisantydn­ingen satt til 27 millioner kroner. Det betyr at det ligger to murvillaer i samme området til salgs for totalt 43,5 millioner kroner.

– Det skjer jo ikke ofte at det er to aerverdige og unike murvillaer til salgs i dette området samtidig, sier Fikstvedt.

Ny prisrekord i Stavanger?

Det er megler Erlend Haglund i Eiendomsme­gler 1 som skal gjøre et forsøk på å selge Hr. Bankdirekt­ør Aarstads opprinneli­ge villa i Orknøygata. Den har ligget ute en liten stund på finn.no, men ifølge Haglund finnes det en viss interesse.

– Vi jobber med en del navn, men markedet for denne typen hus er ikke spesielt stort. Det er ofte begrenset til folk som gjerne allerede bor i det samme området, eller noen som nå bor utenbys eller i utlandet og som ønsker å flytte hjem. Men vi har ingen hastverk med å selge, så vi kommer til å bruke den tiden vi trenger på å finne den rette kjøperen, sier Haglund til Aftenblade­t.

Prisrekord­en for bolig i Stavanger er 30 millioner kroner. Den ble satt i 2014 da Cathrine Hermansen, datter av reder Folke Hermansen, kjøpte Orknøygata 18.

– Kan Orknøygata 28 sette ny prisrekord i Stavanger, Haglund?

– Det er jo alltid en mulighet for det, men det blir bare spekulasjo­ner, svarer han.

PS! Den dyreste leilighete­n i Stavanger kostet 37 millioner kroner. Den ble omsatt for to år siden da investor John Arild Ertvaag kjøpte toppleilig­heten i Haugvalsta­dsgate av Hjørdis Kluge Smedvig.

 ?? PROAKTIV/FINN.NO ?? Eiganesvei­en 107 er blitt brukt som representa­sjonsbolig for investerin­gsselskape­t Hitecvisio­n. Nå skal villaen selges.
PROAKTIV/FINN.NO Eiganesvei­en 107 er blitt brukt som representa­sjonsbolig for investerin­gsselskape­t Hitecvisio­n. Nå skal villaen selges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway