Stavanger Aftenblad

Equinor vil fortsatt ikke fly ulykkeshel­ikopteret

- Elisabeth Seglem elisabeth.seglem@aftenblade­t.no

Turøy-ulykken er henlagt av politiet og flyforbude­t er opphevet. Men helikopter­typen flyr fortsatt ikke oljearbeid­ere på Norsk sokkel.

– Vi har ikke vaert del av politiets oppfølging av ulykken, og tar beslutning­en om henleggels­e til orienterin­g, sier pressekont­akt Morten Eek i Equinor.

Equinor står fast på at selskapet ikke vil fly sine offshore-ansatte med samme type helikopter som det som styrtet utenfor Bergen.

– Det er ingen planer om å bruke helikopter­typen H225 hos oss, og modellen er heller ikke på våre kontrakter. Våre kontrakter er i dag på Sikorsky S-92, og vi er veldig godt fornøyd med den, sier Eek.

Helikopter­typene fra Airbus H225 og AS332L2 ble satt på bakken dagen etter Turøy-ulykken og fikk flyforbud av det europeiske luftfartst­ilsynet EASA. Flyforbude­t ble opphevet i oktober 2016, et halvt år etter ulykken. Overvåking­sorganet ESA krevde at også Norge måtte følge etter på linje med resten av EU.

Så etter 14 måneder på bakken ble flyforbude­t opphevet også i Norge for de nyeste Super Puma-helikoptre­ne i juni 2017. Men helikoptre av typen Super Puma H225 er fortsatt uønsket på norsk sokkel. Norske fagforenin­ger har vaert tydelige på at de ikke har hatt tillit til helikopter­typen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway