Stavanger Aftenblad

Jarl feiret seg selv – fikk uventet milliongav­e

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

JUBILEUM: Her entrer Steinar Lyse og formann Tom Haug scenen for å åpne Jarls 100årsjubi­leum lørdag.

Lite ante de om hva som skulle skje like etterpå.

– Jeg ble helt tatt på sengen, vi visste ingenting om noe som helst. Du kan trygt si at episodene ble prikken over i-en på en veldig fin kveld, sier klubbforma­nn Tom Haug til Aftenblade­t.

Lokalet var fullstappe­t med 250 festglade gjester da Sportsklub­ben Jarl skulle feire seg selv og 100-årsjubileu­met på Clarion Hotel Energy lørdag kveld. Det meste forløp som planlagt helt fram til formann Haug skulle kalle opp en av klubbens trofaste velgjørere og sponsor på scenen.

Fikk 1,1 millioner kroner

Jarl ønsket å gi mannen en oppmerksom­het på grunn av hans engasjemen­t for klubben og de 280 medlemmene. Det endte med at mannen, som ønsker å vaere anonym, trakk opp 1 million kroner fra lommen og ga til klubben.

–Det var helt fantastisk. Du kan trygt si at det ble jubel, det kom også en del lommetørkl­er opp fra lommene til gjestene, sier Tom Haug som mottok pengene på vegne av klubben.

Som ikke det var nok, en annen av Hillevågs-klubbens støttespil­lere entret også scenen og la 100.000 kroner på bordet som en gave. Dermed endte Jarls markering med at klubbkasse­n la på seg 1,1 millioner kroner i løpet av et par minutter.

Brukes på de yngre

Jarls klubbøkono­mi var meget god før lørdagens pengedryss. Haug bekrefter at hjulene går fint rundt og at den drøye millionen derfor kommer på toppen av en allerede sunn drift.

De har heller ingen konkrete prosjekter som de mangler penger til. Tom Haug understrek­er at de må få lande litt etter den store overraskel­sen, men de har allerede noen planer for hva pengene skal brukes til.

De som måtte tro at Jarl som ligger i bunnen av tabellen i 5. divisjon nå skal handle spillere og bruke dem på A-laget, tar grundig feil. Giveren av millionen understrek­et at hans bidrag skulle brukes inn mot ungdomsavd­elingen.

Vil stoppe frafall

– Vi ønsker å utvikle klubben videre, vi ønsker å utvikle trenerne slik at ungene får en best mulig hverdag i Jarl. Vi har 280 aktive medlemmer som spiller fotball her. Samtidig vet vi at mange spillere faller fra fotballen når de blir 14-15 år. Derfor har vi lagt en plan om en forenklet satsing rettet mot den aldersgrup­pen. Dette er vi allerede i gang med å orientere medlemmene om, forklarer klubbforma­nn Haug.

– Jeg kan i alle fall love at vi ikke på noen som helst måte skal ta av. Men fra scenen foreslo jeg at vi kunne ta en ny fest om en måned, legger Haug til og smiler.

 ?? LARS IDAR WAAGE ?? Pengene skal brukes inn mot ungdomsavd­elingen, det presiserte giveren av milliongav­en under Jarls jubileum lørdag. Her står Steinar Lyse, til venstre, og klubbleder Tom Haug på scenen foran 250 gjester.
LARS IDAR WAAGE Pengene skal brukes inn mot ungdomsavd­elingen, det presiserte giveren av milliongav­en under Jarls jubileum lørdag. Her står Steinar Lyse, til venstre, og klubbleder Tom Haug på scenen foran 250 gjester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway