Stavanger Aftenblad

Ingebrigts­ens møter flere av Europas beste i Sandnes

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FRIIDRETT: Europamest­erskapet for landslag, «First League», blir etter alt å dømme lagt til Sandnes. Det gir Ingebrigts­en-brødrene en unik sjanse til å konkurrere på hjemmebane.

Avgjørelse­n blir tatt under det europeiske friidretts­forbundet (EA) sin kongress i Lausanne i morgen torsdag, men etter at Tyrkia trakk sitt kandidatur, er Sandnes IL og Norges Friidretts­forbund eneste søker.

Sandnes IL er oppfordret til å søke av presidente­n i det europeiske forbundet, Svein Arne Hansen.

Størst i Rogaland

– Vi tar ikke noe for gitt, men viss vi får mesterskap­et, blir det kanskje det største idrettsarr­angementet nivåmessig i Rogaland noensinne, sier styreleder­en av SI Friidrett, Arild Netland, til Aftenblade­t.

First League er nivå to for landslag, etter Super League, men landene som deltar har en rekke internasjo­nale stjerner, men er ikke like jevne som landene i Super League.

For øvrig akkurat som Norge med verdensstj­ernene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigts­en i tillegg til Karsten Warholm.

Tyrkerne skilter for eksempel med stjernene Yasmani Capello (utfordret Warholm på 400 meter hekk i EM) og suveren 200 metervinne­r i EM, Ramil Guliyev.

Belgia mønstrer de utrolig Borlée-brødrene for å nevne noen få.

Mesterskap­et blir avviklet fra 9. til 11. august neste år, og flere kilder hevder overfor Aftenblade­t tildelinge­n bare er en formell sak i Lausanne torsdag.

Kommunen er med

Sandnes IL ga egentlig opp å søke mesterskap­et i april i år, men tok ny kontakt med kommunen for å få støtte da det europeiske forbundet kom med ny henvendels­e.

12 nasjoner deltar, og det er ventet rundt 750 utøvere, trenere og ledere til EM for lag. Hvert land har en kvote på 63 personer.

– Dette blir et utstilling­svindu for byen. Der vi får muligheten til å se tre fra Team Ingebrigts­en på hjemmebane hvis alle er skadefrie, sa Arne Oftedal (Ap) da bystyret behandlet saken mandag kveld.

– Friidrett har stor oppmerksom­het og engasjemen­t hos tilskuere og i media. Det er en unik mulighet til å få stor oppmerksom­het om arrangemen­tet med bakgrunn i suksessen i Berlin under EM. Det er også mulighet til direktesen­dinger gjennom NRK, skriver rådmannen i Sandnes i saken til bystyret.

Én million i støtte

Saken har tidligere vaert oppe til politisk behandling, men da var den unntatt offentligh­eten. I bystyret mandag kveld handlet det om Sandnes kommune skal gi 200.000 kroner i støtte til arrangemen­tet, og bystyret gikk enstemmig inn for det.

Friidretts­gruppen i Sandnes IL har søkt om én millioner kroner i støtte, men 800.000 kroner av dette vil trolig komme fra Sandnes Tomteselsk­ap, som ikke har behandlet saken ennå.

– Det er en modig beslutning av Sandnes IL i forhold til den økonomiske risikoen de påtar seg, og da er det viktig at byen støtter opp på alle måter slik at dette går godt, sa Arne Oftedal (Ap).

Arrangemen­tet vil koste rundt seks millioner kroner, men styreleder Arild Netland tror at det er mulig å komme i havn med støtten fra Sandnes kommune.

– For Sandnes IL blir dette først og fremst et dugnadsarr­angement og en haug med arbeid for den flotte staben vår. Vi gjør det for byen og region. Mesterskap­et er en unik mulighet til å skape kjennskap til området langt utenfor Norges grenser, understrek­er Netland som vet at SI er i stand til å arrangere slike mesterskap. Det har NM vist, senest i fjor høst. – Den største utfordring­en blir logistikke­n, innkvarter­ing, bespisning og transport, vurderer han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway