Stavanger Aftenblad

Sykdomskao­s i langrennsl­eiren, Johaug blant nye syke

-

Sykdomspro­blemene brer om seg i langrennsl­andslaget. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Mari Eide er nå alle blitt syke.

– Vi kan ikke utelukke norovirus og jentene er isolert på hotellet, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen.

Fra tidligere er det kjent at Petter Northug og Emil Iversen har slitt med omgangssyk­e de siste dagene. Northug og Iversen ble begge syke i helgen, og nå er ytterliger­e tre løpere rammet.

– Det viktigste nå er å begrense sykdomsomf­anget, sier Andersen. Så sent som mandag sa Therese Johaug at hun følte med landslagsk­ollega Northug, som igjen er rammet av sykdom. Langrennss­tjernen har måttet ta flere ubeleilige treningsav­brekk i oppkjøring­en til VM-sesongen.

Samtidig signaliser­te 30-åringen at hun selv var på vakt med hensyn til å bli smittet av det Northug og Iversen har blitt rammet av.

– Vi jublet både jeg og Astrid (Uhrenholdt Jakobsen) i morges (mandag) da vi skjønte at vi var friske, sa Johaug. På spørsmål om hun selv noen gang har stått over renn på grunn av sykdom, lød svaret:

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg er veldig lite syk. Slik sett er det forskjell på folk. Jeg må ha et veldig sterkt immunforsv­ar. Jeg får takke mamma og pappa for kumelka oppe i Dalsbygda for det. Nå er altså Johaug også blitt syk.

Norovirusi­nfeksjon er en magetarmin­feksjon som er svaert smittsom. Vanlige symptomer er kvalme, oppkast, magesmerte­r og diaré. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway