Stavanger Aftenblad

Universite­tet skal utdanne flere ambulansef­olk

-

STAVANGER: I tillegg til at UiS starter opptak av jordmorstu­denter, settes også et nytt studium i gang neste høst.

20 studenter blir tatt opp til en nyopprette­t bachelorut­danning i paramedisi­n, det vil si prehospita­l akuttmedis­in/ambulanset­jenesten. Innen dette fagfeltet er det behov for økt kompetanse:

– Det er et viktig studium fordi det er behov for god kvalitet innen disse tjenestene. Ambulansen­e transporte­rer for eksempel eldre mennesker med komplisert­e lidelser. Her trengs dyktige vurderinge­r og beslutning­er som kan vaere livsbespar­ende. Å styrke kompetanse­n innnen dette feltet er essensielt for å trygge pasientsik­kerheten, sier Kristin Akerjordet, dekan ved Det helseviten­skapelige fakultet, Universite­tet i Stavanger (UiS).

– Viktige studietilb­ud

Hun tror interessen for begge de nyetablert­e studietilb­udene vil vaere stor.

– Det er ikke så ofte det etableres et nytt bachelorst­udium. Det er viktig også for fakultetet. Vi er stolte og glade over å få det til, sier hun.

UiS har

i dag masterutda­nning innen paramedisi­n. Med bachelorut­danning på plass, er målet å få til et utdannings­løp opp til doktorgrad­sutdanning.

Vil ha flere helsefag

Deler av den nye bachelorut­danningen skal gjennomfør­es i samarbeid med bachelorut­danningen innen sykepleie der studentene følger samme undervisni­ng og vurderings­form.

Det helseviten­skapelige fakultet har i dag 1200 studenter. Innen 2027 har antallet økt til cirka 1600.

– Vi jobber for å få flere helsefag til Stavanger, blant annet en klinisk medisinutd­anning. Der ønsker vi å ta hjem utenlandss­tudenter for klinisk praksis de siste tre årene av studiet, med vekt på primaerhel­setjeneste­n, sier Akerjordet.

Vi jobber for å få flere helsefag til Stavanger, blant annet en klinisk medisinutd­anning.

Kristin Akerjordet, dekan ved Det helseviten­skapelige fakultet

 ??  ??
 ?? FREDRIK REFVEM ?? En nyopprette­t bachelorut­danning i paramedisi­n starter neste høst.
FREDRIK REFVEM En nyopprette­t bachelorut­danning i paramedisi­n starter neste høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway