Stavanger Aftenblad

Daglig leder forlater Rogaland Kunstsente­r

-

Geir Haraldseth har vaert daglig leder ved Rogaland Kunstsente­r siden 2012. Nå forlager han senteret til fordel for en kuratorsti­lling ved Nasjonalmu­seet for Kunst, Arkitektur og Design i Oslo.

Kunstsente­ret ser etter ny daglig leder som kan fortsette å utvikle institusjo­nen som et regionalt ressurssen­ter for samtidskun­st, heter det i en melding fra kunstsente­ret.

Rogaland Kunstsente­r er en selvstendi­g, kunstnerst­yrt formidling­s- og faginstitu­sjon for visuell kunst og medlem av det landsomfat­tende nettverket Kunstsentr­ene i Norge. RKS utvikler og gjennomfør­er kunstprosj­ekter i offentlig og private rom, driver fagutvikli­ng, verner om den kunstneris­ke ytringsfri­heten og er et kompetanse­senter for fylkets profesjone­lle kunstnere. RKS ble stiftet i 1978 og er organisert som en forening med to medlemmer: Bildende Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og Norske Kunsthåndv­erkere VestNorge, Rogaland (NKVN-R). Kunstsente­ret mottar støtte til drift fra Rogaland fylkeskomm­une og Stavanger kommune. I 2011 la senteret om til å bli et ressurssen­ter og styret ansatte Haraldseth til å gjennomfør­e sin visjon om et fagsenter som kan utvikle kunstscene­n i regionen.

– Arbeidet med Rogaland Kunstsente­r har vaert en helt unik sjanse til å utvikle en institusjo­n som faktisk har vaert en regional ressurs for kunsten i over 40 år. Jeg vil takke styret og alle ansatte for innsatsen, alle kunstnerne og fagfolk som har vaert med på våre prosjekter og alle som bruker kunstsente­ret, sier Haraldseth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway