Stavanger Aftenblad

– Jeg er den desidert beste spilleren i divisjonen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

ÅLESUND: En Tommy Høiland (29) proppfull av selvtillit banket først inn to mål og skjøt Viking tilbake i opprykkska­mpen. Så kom de verbale fulltreffe­rne.

Viking slo Aalesund 3-1 i den saerdeles viktige toppkampen på Color Line Stadion i Ålesund tirsdag kveld. Tommy Høiland inntok hovedrolle­n i 2. omgang, etter en målløs 1. omgang.

Med sitt 17. og 18. seriemål sikret han seieren slik at Viking nå er ett poeng bak AaFK på 2. plass og to poeng bak Mjøndalen på tabellen. Viking har opprykkssk­jebnen i egne hender.

Even Østensen satte sitt første Viking-mål da han punkterte kampen med sin flotte 3-1-scoring på et tidspunkt der Aalesund hadde redusert og skapt ny spenning.

Spenningen i kampen om opprykk lever nå videre med full styrke. For Viking viste at de på langt naer har gitt opp å kapre en av de to plassene som gir direkte retur til Eliteserie­n.

– Vi var et bedre lag enn Aalesund. Vi spilte fotball, de slo langt og drøyde tid. Akkurat som i hjemmekamp­en mot dem. Jeg er glad jeg spiller i Viking og ikke i Aalesund, for å si det sånn, sa Høiland med et stort glis etter kampen.

Med 18 seriemål, to mer enn Aalesunds målsnik Holmbert Fridjonsso­n, leder han også toppscorer­kampen i 1. divisjon.

Vant spissduell­en

– Jeg har regnet med at jeg skulle vaere foran ham hele sesongen. Jeg er den desidert beste spilleren i 1. divisjon. Jeg er en målscorer, jeg har som mål å bli toppscorer i ligaen. Jeg håper det ikke stopper på 18 mål. Da hjelper det å ha gode lagkamerat­er, det skal jeg innrømme, sier Høiland og smiler lurt.

Men legger raskt til:

– Vi må opp i ringene igjen på søndag. Da venter en ny og tøff kamp.

Ull/Kisa er motstander i Jåttåvågen i det som blir en ny, viktig kamp i opprykksra­cet.

Kanskje blir det nye dansesteg fra Tommy Høiland da? For etter Viking-spissens 2-0-mål løp han bort til benken og leverte et danseshow som er «Skal vi danse» verdig foran jublende lagkompise­r og trenere.

– Har ikke rytme

– Hehe. Nei, det blir nok ikke noe «Skal vi danse» på meg før om ti år. Jeg har ikke rytme, melder Høiland.

– Hva er historien bak dansen?

–Det var en intern melding til en på laget. Til Jonas Pereira. Hvorfor kan jeg ikke si, det er hemmeligst­emplet informasjo­n. Men det er nok noen av de bedre dansestege­ne jeg har tatt. Hvis du ser bort fra de dansestege­ne jeg tok da jeg scoret de to målene, da.

Nå håper tomålsscor­eren at Stavanger-folket mobilisere­r til søndagens hjemmekamp.

– Nå er vi plutselig med igjen for fullt når det gjelder direkte opprykk. Det er opp til oss selv. Jeg håper folk i Stavanger kommer seg opp fra sofaen og kommer på stadion. Vi trenger alle nå. De har vist hva de betyr for oss tidligere. Og jeg har som mål at vi skal klare å fylle stadion igjen en gang til denne sesongen.

– Alt eller ingenting

André Danielsen fikk igjen lede Viking-guttene i strid mot Aalesund. Og det var et Viking-lag som hadde bestemt seg på forhånd. De skulle vinne denne kampen.

– Vi forberedte oss så sinnssykt godt til denne kampen. Det er den kampen i år der vi har vaert best forberedt. Trenerne var klokkeklar­e på hvordan vi skulle opptre, hva som skulle til for å vinne. Vi hadde stålkontro­ll, sier veteranen.

– Det var alt eller ingenting. Vi hadde ingenting å tape. Alle spilte kanonbra. Og det at Aalesund stengte to treninger før de møtte oss gjør det ekstra deilig å vinne, smiler «Andy».

– Dette må vel ha vaert en av de gøyere opplevelse­ne på en stund for dere?

– Ja, det var det. Det er deilig å ha noe å spille for. Nå har vi alt i egne hender. Selvtillit­en er på topp, skuldrene er nede. Det snakket vi om før kampen. Dette er bare fotball. Nå skal vi holde det oppe til Ull/Kisa-kampen, sier Danielsen.

 ?? MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN ?? Her danser Tommy Høiland og jubler for sin 2-0-scoring mot Aalesund. Mens Fredrik Torsteinbø, til venstre, Zymer Bytyqi, Rolf Daniel Vikstøl og André Danielsen kommer til for å feire.
MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN Her danser Tommy Høiland og jubler for sin 2-0-scoring mot Aalesund. Mens Fredrik Torsteinbø, til venstre, Zymer Bytyqi, Rolf Daniel Vikstøl og André Danielsen kommer til for å feire.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway