Stavanger Aftenblad

Berntsen tente på alle plugger

-

ÅLESUND: Bjarne Berntsen strålte etter seieren over Aalesund. Men det var én situasjon som fikk Vikings trener til å tenne til.

Med et Viking-skjerf i hånden gikk Vikings trener fra den ene klemmen til den andre i pressesone­n under tribuneanl­egget på Color Line Stadion tirsdag kveld.

– Dette var rett og slett fantastisk. En festkveld, sier Berntsen til Aftenblade­t.

– Det er så utrolig kjekt når kampplanen lykkes, når vi lykkes med alt vi har trent på og at spillerne respondert­e slik de gjorde. Det var mange av dem som spilte i dag som nok har ønsket å spille lenge. Dette var veldig gøy, sier Berntsen.

Han smilte og hadde roet seg etter både jubelscene­r og tidvis høy puls underveis i kampen. For hjertepump­en fikk kjørt seg, spesielt i 1. omgang da Zymer Bytyqi gikk ned for telling etter en hockeytakl­ing.

– Du blir frustrert når det skjer rett foran fjerdedomm­eren. Han er jo nødt til å få det med seg. Det var en krysstakli­ng i ishockey. Og så får han (AaFKs Kaj Ramsteijn) ikke tilsnakk en gang, vi fikk ikke frispark heller. Og så klarer de å prestere å si at Aalesund bare kan spille videre mens Zymer ligger nede? Nei, sånn har jeg ikke sansen for.

– Og det ga du klar beskjed om, kunne vi se.

– Ja, det ga jeg klar beskjed om. Det er veldig urettferdi­g å

Traff på alt

Viking hadde 80 minutter av de totalt 93 minuttene med fotball i snøvaeret, haglbygene, regnet og vinden. Viking besto testen med opprykkskn­iven på strupen.

– Det var elleve spillere som sto på i hele kampen. Og kjempekjek­t for Even å score et mål, han har vaert skadet og han har vaert sugen på å få spille. En kjempeflot­t prestasjon den scoringen hans, sier Berntsen.

– Hvordan klarte dere å levere denne prestasjon­en mot et lag som har ledet serien i 22 av de 26 foregående serierunde­ne

– Det er fotballens egenart, det. Noen ganger treffer du, andre treffer du ikke, andre ganger treffer motstander­en. Nå traff vi veldig bra. Vi hadde spillere som passet i de posisjonen­e de kom inn i, så det var en veldig god kampplan.

– Utrolig kjekt

Viking gjorde fem endringer på laget til møtet med Aalesund. Det preget ikke laget i det hele tatt.

– Hva betyr dette for deg? – Det er utrolig kjekt. Jeg er veldig stolt av guttene, stolt av teamet. Den måten vi har jobbet på etter tapet for Tromsdalen, viser at vi er et spennende team som kan slå hardt tilbake etter å ha fått en på trynet.

Viking ligger fortsatt på 3. plass, ett poeng bak Aalesund på 2. plass, og to poeng bak serieleder Mjøndalen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway