Stavanger Aftenblad

Første tap på ni kamper ga Sandnes et tøft tilbakesla­g

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@ aftenblade­t.no

STRØMMEN: En uhyre svak førsteomga­ng var den direkte årsaken til at Sandnes Ulf tapte for første gang på ni kamper.

Stor forbedring etter pause og minst like mange sjanser som Strømmen hadde de første 45 minuttene, var ikke nok.

Bjørnar P. Holmviks redusering til 1–2 blir bare fattig trøst, for nå slapp Sandnes Ulf også Kongsvinge­r foran seg i kjøret for å nå kvalikplas­s til eliteserie­n.

– Dette er dessverre ikke første gangen, og det er på tide at vi finner ut hvorfor, kommentere­r trengt Bengt Saeternes overfor Aftenblade­t.

Han tenker på åpningen og kommer ikke med unnskyldni­nger.

–En svak prestasjon av oss alle. Greit å tape for et bedre lag, men Strømmen er ikke bedre enn oss. Derfor er dette for dårlig. Nå må vi vinne begge de kommende for å ha sjansen til kvalik, sier Saeternes.

Strømmen klart best

Første omgang sluttet 1–0 til Strømmen, det skal Sandnes Ulf vaere svaert, svaert godt tilfreds med, for dette var i realiteten 45 minutter overkjørse­l fra hjemmelage­ts side.

Bare en utmerket Nicklas Frenderup i Sandnes-målet og svake avslutning­er fra hjemmelage­t gjorde at det ikke sto minst 3–0 til de lysegrå mot de lyseblå.

Elendet startet allerede før kampen da Sanel Kapidzic måtte gi seg med ankelskade etter oppvarming. Dansken har vaert meget god i høst, ikke minst har han vaert mannen som har holdt på ballen i angrep.

Det kunne verken erstatter Kachi eller Erixon Danso klare, og Strømmen ga beskjed etter bare sekunder om hva som var i vente da Anders Dieserud smelte et frispark fra farlig posisjon rett i muren.

Sandnes fortsatte å spille panisk, forsvaret klarerte i hytt og pine, midtbanen var treg og tung og lite taklingsst­erk. Bare Vidar Nisja leverte så noenlunde.

Helt fremme virret Kachi og Danso uten mål og mening.

Først etter 37 minutter fikk de lyseblå noe som lignet en sjanse, Bogdanovic på bakre stolpe etter bra frisparkle­gg fraa Remi Johansen.

Det var bare det at Strømmen i mellomtide­n skapte seks store muligheter, Nicklas Frenderup reddet strålende to ganger, et par gikk utenfor, men da Anders Dieserud klemte til på returball fra 22–23 meters hold, var 1–0 uunngåelig.

20 minutter var spilt, Victor Grodås herjet fra sin venstre back posisjon og lempet innlegg etter innlegg i feltet.

Etter det femte fikk Dieserud muligheten. Hva nå Sandnes Ulf, nå må dere vel våkne, tenkte vi og tok grundig feil.

Sjanser nok etter pause

For Strømmen kjørte omgangen ut, Sandnes var på etterskudd hele tiden. Spørsmålet var bare om Bengt Saeternes og co-trener Bojan Zajic kunne finne en oppskrift som virket.

Tapio Heikkilä kom inn for en skadet Jasmin Bogdanovic, og rett fra avspark fikk Kachi en gedigen scoringsmu­lighet, men skjøt over fra sju meter.

Kunne det likevel vaere et omen om bedre tider for de lyseblå?

Dessverre, for bare to, tre minutter senere var banens beste, Strømmens venstrebac­k, Victor Grodås, frempå, passerte Kryger & co. på Sandnes sin høyreside, la perfekt inn.

Der dukket toppscorer Sindre Mauritz Hansen opp.

Uret viste 50. minutt, Strømmen tok ledelsen 2–0. Det ble et fjell å klatre for Sandnes Ulf, som plutselig våknet.

De neste 20 minuttene var det bare Sandnes, fire store sjanser, fem hjørnespar­k, og da Bjørnar P. Holmvik fortjent satte inn redusering­en 1–2 i det 69. minutt, var det fortsatt nok av tid til å snu dette.

Og det oppsto sjanser nok. Både Kachi og Danso kunne scoret, men maktet aldri få uttelling. Slik ble Sandnes Ulf hardt straffet for en svak førsteomga­ng.

– Vi skulle vaere på fra avspark, var forberedt, så skjer det motsatte likevel. Vi ble rett og slett tatt på fysikken, mener Vidar Nisja.

?? FREDRIK VARFJELL ?? Keeper Nicklas Frenderup kjempet ensom kamp mot Strømmen før pause. Dansken måtte gi tapt én gang og én gang til etter pause, og kunne ikke hindre Sandnes-tap.
FREDRIK VARFJELL Keeper Nicklas Frenderup kjempet ensom kamp mot Strømmen før pause. Dansken måtte gi tapt én gang og én gang til etter pause, og kunne ikke hindre Sandnes-tap.