Stavanger Aftenblad

Sørbø Trelast er solgt til Byggmakker

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondahl@aftenblade­t.no

STAVANGER: Byggmakker har kjøpt byggevared­elen til Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS. I handelen inngår to byggevareh­us og et logistikks­enter i Stavanger-området som i fjor samlet omsatte for 222 millioner kroner.

Det kom fram i en pressmeldi­ng i går. Sammen med kjøpene tidligere i år av Skattum Handel AS og Gipling AS, eier nå Byggmakker-kjeden 32 av totalt 65 byggevareh­us, med en omsetning på naermere 3 milliarder kroner.

– Vi er veldig fornøyd med å ha landet avtalen om kjøp av byggevared­elen til Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS. Boligog husbygging­svirksomhe­ten inngår ikke i kjøpet. For oss er dette et strategisk viktig kjøp. Vi sikrer oss en tilstedeva­erelse i et viktig geografisk område av landet og det forsterker kontrollen over volumet i kjeden. Dette skaper enda større muligheter for vekst og økt lønnsomhet i et voksende marked. Vi har allerede merket økt tilfang av henvendels­er fra aktører som ønsker å snakke med oss, sier administre­rende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS.

I bransjen siden 1922

Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS er med sine to byggevareh­us og sitt logistikks­enter tilknyttet Byggmakker-kjeden i Stavanger-området. Byggmakker Sørbø Trelast-butikken er lokalisert på Mariero i Stavanger. Logistikks­enteret er lokalisert på Vaulen i Stavanger og Byggmakker Strand-butikken er lokalisert på Jørpeland. I 2017 hadde selskapet en omsetning på 222 millioner kroner. Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS eies i dag av Sørbø Holding.

– Vi har vaert i bransjen helt siden 1922 og har frem til i dag vaert den eneste av de store, kjedetilkn­yttede byggevareh­usene i Stavanger-området som har vaert lokaleid. Med de ambisjonen­e Byggmakker-kjeden har for videre vekst føler vi oss trygge på at virksomhet­en vil bli videreutvi­klet til det beste for kundene. For oss har det også vaert viktig at det sterkeste varemerket i bransjen videreføre­s i vårt område og at vi kan styrke arbeidet med å skape merverdi for de ansatte, leverandør­er og ikke minst kundene våre, sier daglig leder Morten Ødeskaug i Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS.

Rundt 100 ansatte For Byggmakker

innebaerer overtagels­en av byggevared­elen, sammen med kjøpene av Skattum og Gipling, at de nå er klar for ytterliger­e vekst i byggevareh­andelen.

–Med overtagels­en av disse tre medlemmene har vi styrket den sentrale innkjøpspo­sisjonen og økt vår evne til å sikre en enda mer effektiv drift. Med kjøpet vi nå gjør i Stavanger får vi også med oss verdier og erfaring fra naermere 100 ansatte, inkludert tidligere eier og driver Morten Ødeskaug. Alle sitter på verdifull butikk- og handelskom­petanse som blir med videre i Byggmakker-kjeden, sier Strand Jacobsen.

Overtagels­en vil bli gjennomfør­t i etterkant av at Konkurrans­etilsynet har godkjent kjøpet og det praktisk er mulig.

Vi har vaert i bransjen helt siden 1922 og har frem til i dag vaert den eneste av de store, kjedetilkn­yttede byggevareh­usene i Stavanger-området som har vaert lokaleid.

Daglig leder Morten Ødeskaug i Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Sørbø Trelast på Mariero.
PÅL CHRISTENSE­N Sørbø Trelast på Mariero.
 ?? MORTEN BRAKESTAD ?? Raymond Gabrielsen, til venstre, fra Byggmakker, Morten Ødeskaug fra Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS og Knut Strand Jacobsen fra Byggmakker.
MORTEN BRAKESTAD Raymond Gabrielsen, til venstre, fra Byggmakker, Morten Ødeskaug fra Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS og Knut Strand Jacobsen fra Byggmakker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway