Stavanger Aftenblad

Löfven gir opp forsøket på å danne regjering

-

Sveriges fungerende statsminis­ter Stefan Löfven gir opp forsøket på å danne regjering. Han har ikke funnet nok støtte til en regjering på tvers av blokkene.

Etter to uker med sonderinge­r, ble det mandag klart at sosialdemo­kraten Löfven ikke har lyktes.

– Samtalene med de andre partiene har vaert oppriktige og konstrukti­ve, sa Löfven etter å ha orientert riksdagens leder, talsmann Andreas Norlén, om situasjone­n.

Ifølge Löfven har partienes posisjoner vaert såpass låst at det har vaert umulig å innlede noe som kan kalles forhandlin­ger.

– Det har vaert så harde låsninger at vi ikke har kunnet nå fram, sier han.

Löfven overtok stafettpin­nen etter Moderatern­as leder Ulf Kristersso­n, som heller ikke greide å samle nok støtte til en levedyktig regjering.

Det antas at han har forsøkt å få i stand et samarbeid med de to borgerlige partiene Liberalern­a og Centerpart­iet.

Norlén, som har vervet som tilsvarer den norske stortingsp­residenten, skal nå ha samtaler med de andre partileder­ne om den politiske situasjone­n.

Resultatet kan bli at en ny partileder får oppdraget med å gjøre nye regjerings­sonderinge­r.

Analytiker­e har pekt på at det kan bli Centerpart­iets leder Annie Lööf, som vil gjøre et nytt forsøk på å få på plass en samlingsre­gjering på tvers av blokkene.

Hvis ingen partileder­e lykkes, blir det nyvalg. (NTB)

 ?? CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? Etter to uker med sonderinge­r, ble det i går klart at sosialdemo­kraten Stefan Löfven ikke lykkes med å danne ny regjering.
CLAUDIO BRESCIANI/TT Etter to uker med sonderinge­r, ble det i går klart at sosialdemo­kraten Stefan Löfven ikke lykkes med å danne ny regjering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway