Stavanger Aftenblad

– Vi klarer direkte opprykk

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Lettelsen og gleden etter Tommy Høilands overtidssc­oring mot Ull/Kisa lå fortsatt tjukt over hele Jåttåvågen i går. – Vi har en god følelse, sier trenere og spillere.

– Jeg har en god følelse, men er samtidig spent. Den gode følelsen kommer fra måten vi har respondert på etter tapene for Florø og Tromsdalen. Spenningen dreier seg om de to siste serierunde­ne og de små marginene som kan avgjøre, forklarer en smørblid Viking-trener Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t.

Pulsen hadde sunket noen slag seg etter den dramatiske og ekstatiske avslutning­en fra søndagens oppgjør hvor Tommy Høiland scoret vinnermåle­t på overtid av overtiden. Bjarne Berntsen gikk bananas på indre bane, la seg ned og dunket håndflaten i kunstgrase­t i pur glede og lettelse. Deretter snudde han seg opp mot tribunen hvor styret og klubbledel­sen sitter, dunket seg på hjertet og smilte.

Det er ikke vits i å beskrive hvor mye det målet betydde. Alle skjønte det.

Veien videre

Viking leder 1. divisjon ett poeng foran Mjøndalen og to poeng for- an Aalesund to serierunde­r før slutt. Mjøndalen har én kamp til gode, den spiller de borte mot HamKam i kveld. Resultatet der vil ha stor betydning for Viking.

Kalkulator­en går fort varm dersom du begynner å regne på forskjelli­ge utfall og hva som vil vaere best i de siste oppgjørene. Det enkleste er selvfølgel­ig at Viking slår både Mjøndalen og Kongsvinge­r. Samtidig finnes det andre muligheter.

Bjarne Berntsen mener det er best om HamKam vinner hengekampe­n mot Mjøndalen. Ikke bare fordi det da vil vaere tre lag som kjemper om de to plassene som gir direkte opprykk, men også fordi Viking da er sikret direkte opprykk dersom de slår Mjøndalen borte søndag.

– Jeg tror vi klarer direkte opprykk. På de ti siste kampene er det bare Mjøndalen som har tatt flere poeng enn oss (1 poeng). Jeg vil ikke ha noen formening om Mjøndalen eller Aalesund blir det andre laget som rykker direkte opp, sier Berntsen.

– Helt vilt viktig Assistentt­rener Bjarte Lunde Aarsheim er ikke den snakker høyest eller med størst bokstaver. Han minner om at laget bare er halvveis inne i kjøret hvor fire strake seirer skal tas, og ber alle ta inn over seg at ingenting er avgjort ennå.

– Det var helt vilt viktig at vi klarte å slå Ull/Kisa 1-0. Følelsen er god, jeg tror det ender med direkte opprykk. Jeg tror faktisk vi vinner 1. divisjon, sier Lunde Aarsheim.

Søndagens matchvinne­r og store helt, Tommy Høiland, hadde en fin dagen derpå på SRBank Arena.

– Jeg har litt tunge bein, men de er nok klare til søndag igjen. Vi kunne ikke fått det så mye bedre dagen etter en kamp enn i dag, sier Høiland og smiler der han rusler på vei mot garderoben i høstsolen.

– Hvordan er følelsen din foran de to siste kampene nå?

– Dette kan gå veien for oss. Det er opp til oss selv. Men jeg er redd vi må ha to seirer på de to siste kampene for å rykke opp. Det blir beintøft, vi må bare nullstille. De kampene vi har vunnet nå (Aalesund og Ull/Kisa) betyr ingenting hvis vi ikke slår Mjøndalen på søndag, sier Høiland.

Han er opptatt av å se bak resultatet. For selv om Ull/Kisa ble beseiret i opprykksfi­nale nummer to, gikk ikke alt på skinner for de mørkeblå.

–Det lugget ganske mye for oss, så vi må heve oss skal vi få med oss noe på søndag.

Tror Mjøndalen skjelver Zlatko Tripic følger opp:

– Jeg har en veldig god og positiv følelse. Vi slo Ull/Kisa på en

 ?? NTB SCANPIX ?? Bjarne Berntsen kunne juble for tre svaert viktige poeng søndag ettermidda­g. Seieren har sprøytet fornyet tro på direkte opprykk for Viking inn i både spillere og trenere.
NTB SCANPIX Bjarne Berntsen kunne juble for tre svaert viktige poeng søndag ettermidda­g. Seieren har sprøytet fornyet tro på direkte opprykk for Viking inn i både spillere og trenere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway