Stavanger Aftenblad

Tommy Høilands vinnermål kan vaere verdt millioner

-

Søndagens matchvinne­rscoring, på overtid av overtiden mot Ull/Kisa, kan redde Viking både sportslig og økonomisk.

På overtid sendte Tommy Høiland Viking i retning Eliteserie-himmelen med sin 19. scoring.

20 minutter etter kampslutt gikk Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen rundt på banen helt for seg selv. Inne kokte det fortsatt. Med spillere, sponsorer og pressefolk.

Men Henningsen hadde behov for litt tid for seg selv.

– Hvor mye kan den scoringen til Tommy Høiland vaere verdt for Viking, Henningsen?

–Skal vi tenke penger? Eller skal vi tenke viktighet med tanke på interesse og troen på opprykk? Uansett, den var ubeskrivel­ig viktig, sier han.

Et opprykk til Eliteserie­n vil medføre betydelig mer penger i klubbkasse­n. Akkurat som nedrykket hadde motsatt effekt i fjor.

Henningsen og hans medhjelper­e på kontoret har i løpet av de drøyt to siste årene kuttet over 20 millioner kroner.

Det vil gi klubben en helt annen økonomi etter flere tøffe år økonomisk.

– Ja, det vil bety en betydelig bedre økonomi enn alternativ­et, sier Henningsen, og sikter til et eventuelt nytt år i 1. divisjon.

I rene penger er et opprykk garantert verdt 5–6 millioner kroner. Tabellposi­sjonen til slutt spiller inn. I tillegg kommer sponsoravt­aler og andre inntekter. Vi kan fort snakke 10–15 millioner kroner.

– Det er snakk om betydelig antall millioner kroner. Men nå skal vi ikke snakke om penger. Vi skal glede oss over at det var vi som endelig fikk en scoring på overtid av overtiden. Vi hadde en del av dem imot oss i fjor, nå fikk vi en vår vei, sier Henningsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway