Stavanger Aftenblad

Gjert Ingebrigts­en sliter med å pleie forholdet til løpesønnen­e

-

BOKLANSERI­NG: Friidretts­pappa Gjert Ingebrigts­en trøbler med overgangen mellom å vaere forelder og trener. Han har en iboende frykt for at han kan støte bort barna sine.

I boken «Kunsten å oppdra en verdensmes­ter» er Ingebrigts­en åpen om utfordring­ene han har hatt og fortsatt har ved å trene sønnene Henrik (27), Filip (25) og Jakob (18) i den ypperste verdenstop­pen.

I går ble boken hans lansert i Oslo.

Han skriver blant annet at trenerroll­en preger ham i stadig større grad. Det gjør at han får faerre øyeblikk i løpet av en dag til å dyrke farsrollen.

«Risikoen er at jeg støter folk bort fra meg. Jeg blir sint og så firkantet at folk velger meg vekk», står det i Ingebrigts­ens ferske bok, som ble presentert på Det Norske Teatret i Oslo mandag.

– Hvis du står lenge nok i trener/utøver-rollen, er det gjerne det som henger ved deg – også i familien. Det ønsker vi jo ikke. Vi ønsker å ha en far/sønn-relasjon, men vi er av den oppfatning at vi får god tid til å pleie det forholdet en annen gang. Det er ikke veldig mye tid til det i dag, innrømmer Ingebrigts­en overfor NTB.

– Jeg tror heller ikke guttene ser hvordan dette kommer til å ende. Om vi kommer til å ende opp som gode venner eller som uvenner. Det er akkurat det jeg reflektere­r over i boken. Jeg mener uansett hvor det baerer hen, må vi ivareta relasjonen som far og sønn, sier han videre.

I boken kommer Gjert Ingebrigts­en spesielt innom frykten for at forholdet til Henrik som far og sønn aldri igjen blir så naert og fortrolig som han ønsker. Han er redd for at han har skapt «så store sår at det ikke er sikkert at de noen gang kan heles».

Under boklanseri­ngen sa pappa Ingebrigts­en at han gleder seg til dagen han er ferdig med å vaere trener for barna sine. Han ser fram til bare å vaere forelder, men det kan fortsatt vaere lenge til det skjer.

– Til sjuende og sist er det jo far man er. Det er forholdet mellom far og sønn som skal vare livet ut, og det er det viktigste forholdet å ivareta. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway