Stavanger Aftenblad

Månedens kupp for Stavanger Parkering

- Harald Kristensen Sandnes

Torsdag var det konsertdag, og vi kjørte som vanlig langs Strandkaie­n og inn i parkerings­huset ved Konserthus­et. Vi kommer fra Sandnes. Nå var det ingen parkerings­plasser ledige. Etter konserten fikk vi høre at et arrangemen­t i Kuppelhall­en hadde startet kl. 18.00, og at tilskuerne der hadde brukt alle parkerings­plassene.

Vi måtte altså ut av parkerings­hallen og lete etter parkerings­plass. Konserten vi skulle på starter kl. 19.30. Vi parkerte i Sandvigå på høyre side når du ser mot Stavanger sentrum. Flere biler sto parkert der. Nederst i Sandvigå var det god plass for eventuell annen trafikk. Hvilken trafikk foregår her så sent på kvelden? Jeg undersøkte om eventuelle parkerings­forbudtski­lt var satt opp, men kunne ikke se noen på denne siden av området.

På den gule parkerings­gebyrlappe­n står det kr 900,- og forbudsson­e, skilt 376.2. Ja vel, men hvordan skal utenbys gjester til Konserthus­et vite dette når ingen skilt står nederst i Sandvigå? Vi kom som sagt gjennom parkerings­huset.

Det er ganske mange eldre som går på SSOs konserter, og mange har problemer med å gå så en naer parkerings­plass foretrekke­s.

Nå har vi betalt mange tusen kroner for et abonnement på SSOs konserter. SSO og andre som arrangerer konserter samtidig, bør forsikre seg om at en parkering utenfor parkerings­huset kan godtas av Stavanger Parkering den korte tiden konsertene foregår.

Jeg synes også at et parkerings­gebyr på 900 kroner er vel drøyt. Hvem bestemmer hvor mye en parkerings­etat kan kreve for feilparker­ing? Jeg har aldri tidligere hørt om 900 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway