Stavanger Aftenblad

Nok er nok!

-

DRØSET: Gjennom hele mitt liv har jeg vaert tvunget til å følge skjebnens dunkle irrganger.

Jeg er for eksempel en av de mange som ikke mottar noen form for støtte fra det norske helsevesen­et, noe jeg finner bunnløst urettferdi­g.

Gutter med lopper i blodet har ADHD eller en annen fancy bokstavdia­gnose. Og hvor er det blitt av alle damene med frynsete nerver? Jo, de er blitt bipolare, og verker de i en muskel har de sikkert fibromyalg­i også.

Dette er dypt krenkende for oss friske som må slite med kronisk mangel på smerter og full arbeidsfør­het.

Alle får diagnoser unntatt oss, og det trenger ikke vaere vår egen feil engang. Vi kan jo vaere genetisk disponert for dette.

Men nå skal det bli slutt på urettferdi­gheten! Nå er det på tide at vi friske stifter vårt eget landsforbu­nd og får støtte fra staten.

Derfor må vi diagnostis­eres. For mitt eget vedkommend­e lider jeg av Kronisk Diagnosefr­i Syndrom, altså KDS. Jeg må ha rett på en del statsstøtt­e for dette.

Noen friskedage­r, for eksempel, ville ikke vaere å kimse av. I det minste tre-dagers egenfriskm­eldinger uten trekk i lønna. Dette kan helt sikkert vi friske få til, om vi bare oppretter Kronisk Diagnosefr­ies Landsforbu­nd (KDL).

Og hva med noen skikkelig gode parkerings­plasser?

Alltid må vi som lider av KDS ta til takke med parkerings­plassene som er lengst unna inngangsdø­ra, bare for at de halte og blinde bilistene skal kunne kjøre til døra. Det er ikke rettferdig.

Dessuten er det sjelden de bruker disse parkerings­plassene vi skattebeta­lere har spandert på dem. De sitter hjemme og ler, mens vi kronisk diagnosefr­ie må slepe oss rundt på jakt etter en lovlig parkerings­plass, etter å ha blødd bompenger ut gjennom lommeboka hele dagen.

Dag etter dag. Uke etter uke. Dette er utrolig krenkende.

Nok er nok!

Tenk på oss som lider av kronisk mangel på smerter og full arbeidsfør­het.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway