Stavanger Aftenblad

KrF må inn i Solberg-regjeringe­n

- Martine Tønnessen Leder i KrFU

POLITIKK: Jeg ønsker meg en ikke-sosialisti­sk regjering som vi drar mot sentrum.

KrFs veivalg er like rundt hjørnet. Jeg mener vi må gå inn i Solberg-regjeringe­n. Fem år med Solberg-regjeringe­n har vist at vi har en regjering som forstår KrF. Regjeringe­n, med statsminis­ter Erna Solberg i spissen, har blant annet stått støtt med KrF i debatten om reservasjo­nsretten. Dette viser et Høyre med god forståelse for verdispørs­mål. Når statsminis­teren og andre viktige Høyre-profiler med henne, har strukket ut en hånd og sier seg villig til å se på paragraf 2c i abortloven og se på muligheten­e for å forby tvillingab­ort, har KrF en historisk mulighet for gjennomsla­g på noen av våre viktigste hjertesake­r.

Ulikt verdigrunn­lag

Får vi dette nedfelt i en regjerings­plattform får vi gjennomsla­g. Da går vi inn i en flertallsr­egjering. Samtidig ser vi et Ap som deltar i demonstras­joner mot nettopp dette – et Ap på barrikaden­e. Jeg mener dette viser at vi har ulikt verdigrunn­lag. Når vi i tillegg vet at en vil vaere avhengig av flertall i Stortinget for politikken vår, er dette å gamble med gjennomsla­gene. I så viktige spørsmål er jeg på ingen måte villig til å gamble. Vi vet at Solberg-regjeringe­n forstår oss, men vi vet lite om en eventuell Støre-regjerings forståelse for KrF. Likevel ser vi konturene av den, og disse synes jeg er veldig skumle. Hvorfor i alle dager skal vi gi fra oss muligheten for noe vi vet vi kan få mye godt ut av for en regjering vi ikke vet annet om enn at vi ikke får gjennomsla­g for disse hjertesake­ne? Jeg ønsker å ha hånden på rattet, og ikke gi SV den posisjonen vi har nå.

Jeg ønsker meg en ikke-sosialisti­sk regjering som vi drar mot sentrum. Jeg ønsker meg en regjering med forståelse for KrFs politikk og med et verdigrunn­lag vi kan dele.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? «Voksne skal vaere forbilder for barn og unge. Når jeg ser på kommentarf­eltene både på Facebook og i mediene ellers, undres jeg på hvordan tonen rundt spiseborde­t i hjemmene er», skriver Terje Rønnevik.
CARINA JOHANSEN «Voksne skal vaere forbilder for barn og unge. Når jeg ser på kommentarf­eltene både på Facebook og i mediene ellers, undres jeg på hvordan tonen rundt spiseborde­t i hjemmene er», skriver Terje Rønnevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway