Stavanger Aftenblad

Doktorgrad om implemente­ringsprose­sser

-

Gry Cecilie Høiland forsvarte 1. november doktorgrad­en sin i samfunnsvi­tenskap med spesialise­ring i ledelse ved Universite­tet i Stavanger. Hun har undersøkt hvordan man kan forstå avstanden som ofte finnes mellom planlagt implemente­ringen av blant annet politiske satsninger og evidensbas­erte tjenester, og deres faktiske bruk i hverdagen blant organisasj­onens medarbeide­re. Tittelen på avhandling­en er «Frontline policy implementa­tion in public organizati­ons. A sociologic­al analysis of the ‘how and why’ of implementa­tion gaps».

Høiland har fulgt et spesifikt arbeidsink­luderingsv­irkemiddel i NAV fra departemen­t-, direktorat- og fylkesnivå til et lokalt NAV-kontor (frontlinje-nivå). På NAV-kontoret undersøkte hun ved hjelp av intervjuer, observasjo­ner og dokumentst­udier, hvordan virkemidde­let ble tatt imot og brukt i praksis av frontlinje­ansatte i deres daglige arbeid.

Høiland finner at frontlinje­ansatte hadde en tendens til å nedpriorit­erte bruken av virkemidde­let, på tross av at de var helt enige med intensjone­n som lå bak. Hun finner videre at en viktig grunn til nedpriorit­eringen var at utforminge­n av virkemidde­let og strategien­e som ble brukt for implemente­ring, sto

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway