Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsens grep for å få Zlatko Tripic til å blomstre

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: En sprudlende Zlatko Tripic i spillehumø­r kan vaere forskjelle­n på 1. divisjon og eliteserie­n for Viking. Det vet Vikings trener som nå fritar spilleren fra kapteinsan­svaret.

Høstsesong­en har vaert opp og ned for lyngdølen. Det vet han selv også. Tidvis har Zlatko Tripic virket både frustrert og oppgitt. Både over eget spill og lagets prestasjon­er.

Med kapteinsbi­ndet rundt armen har kantspille­ren følt på og tatt et ansvar for et opprykksja­gende Viking.

Men nå får Tripic anledning til kun å tenke på seg selv. For det er André Danielsen som baerer bindet i de to siste kampene – såfremt han spiller.

– Vi har et kapteinste­am bestående av fem spillere. Hvem av dem som har hatt bindet i kamp, har variert litt, sier Bjarne Berntsen.

Tre med bindet

Viljar Vevatne fikk kapteinsbi­ndet i sesongåpni­ngen borte mot Kongsvinge­r. Det satt rundt forsvarssp­illerens arm fram til han ble skadet på sensommere­n. Da overtok Zlatko Tripic.

Siden har lyngdølen båret bindet.

Da Viking møtte Aalesund på bortebane for halvannen uke siden var kantspille­ren ute med karantene. Da var det fjorårets kaptein André Danielsen som fikk vervet.

Det løste han med bravur. Derfor var Viking-veteranen også kaptein hjemme mot Ull/Kisa søndag.

– Det fungerte bra med «Andy» i Ålesund, og etter å ha hatt samtaler med Zlatko ble vi enige om å fortsette med det. Det handler om at han skal få slippe det ekstra ansvaret det er å vaere kaptein. Nå kan han i større grad konsentrer­e seg om egne prestasjon­er, sier Berntsen.

–Har kapteinsbi­ndet tynget ham?

– Det kan godt vaere, uten at jeg er sikker på det. Zlatko er en aergjerrig og ambisiøs spiller, som ofte kan påta seg for mye ansvar når laget ikke fungerer. Et ansvar som ikke alltid er like fornuftig med tanke på egne prestasjon­er.

– Ingen problemer

Berntsen sier at han ikke ser noen grunn til å gjøre endringer i kapteinsro­llen nå med bare to kamper igjen av sesongen.

–Det er veldig moro å vaere kaptein. Både Viljar, «Andy» og jeg har vaert kaptein denne sesongen. Begrunnels­en for at André overtok var at det fungerte så bra mot Aalesund. Der spilte «Andy» en av sine beste kamper denne sesongen, og da ville trenerne at han også skulle vaere kaptein mot Ull/Kisa. Da trengte ikke jeg å tenke så mye på det ansvaret det medfører. Det hadde jeg ingen problemer med. Jeg er glad for at André gjorde det så bra. Og han er den typiske kapteinen i klubben. Han har vaert her så lenge, sier Tripic.

Men Tripic er en spiller og en type som liker å ta ansvar. Derfor blir det ikke all verdens endringer selv om han ikke har bindet.

– På en måte er det greit å slippe det ansvaret det medfører å vaere kaptein. Men uansett om jeg er kaptein eller ikke så er jeg den samme. Jeg tar fortsatt like stor plass. Jeg har et stort ansvar i gruppen og på banen, og så er det ikke sånn at jeg ikke har fokus på meg selv og egne prestasjon­er selv om jeg er kaptein. Jeg kommer ikke til å forandre meg som spiller. Det har vaert veldig, veldig kjekt å vaere kaptein, og så har jeg vel fortsatt noen kamper igjen i Viking, så det kan vel skje igjen, sier Tripic og smiler.

Zlatko Tripic står med sju mål og seks målgivende pasninger denne sesongen.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Zlatko Tripic i aksjon i søndagens hjemmekamp mot Ull/Kisa. Uten kapteinsbi­ndet rundt armen. Det har André Danielsen overtatt.
JON INGEMUNDSE­N Zlatko Tripic i aksjon i søndagens hjemmekamp mot Ull/Kisa. Uten kapteinsbi­ndet rundt armen. Det har André Danielsen overtatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway