Stavanger Aftenblad

Tengesdal går ikke inn i ny regjering

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Rogalands fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal utelukker sitt eget navn fra statsråd-kabalen, dersom KrF går inn i Solberg-regjeringe­n.

– Hvis en slik situasjon skulle oppstå, vil det vaere veldig problemati­sk for meg. Det er såpass problemati­sk at det nesten er utenkelig.

Dette er Solveig Ege Tengesdals ordrette svar, når Aftenblade­t spør:

– Hva svarer du, hvis du blir spurt om å bli statsråd i en blåblå regjering?

– Bør vaere aktuell

I tillegg til den opplagte kandidaten Olaug Bollestad, kan Solveig Ege Tengesdal vaere ett av flere rogalandsn­avn som trekkes fram, dersom KrF havner i regjering.

– Solveig bør i høyeste grad vaere aktuell. Hun er en politiker med betydelig erfaring og med

Eneste «røde» fra Rogaland Fylkesordf­øreren fra Egersund var den eneste av 16 delegater fra Rogaland som var erklaert Knut Arild Hareide-tilhenger under det ekstraordi­naere landsmøtet på Gardermoen sist fredag.

Hun ville følge partileder­ens råd om å gå i regjering med Ap og Sp. De 15 andre stemte for at KrF skal undersøke muligheten­e for å gå inn i Erna Solberg-regjeringe­n og dermed samarbeide med Høyre, Frp og Venstre.

– Ikke noe samarbeid med Frp – Ennå vet vi jo ingenting om hva utfallet blir, og i forhandlin­gene skal det jobbes med både statsbudsj­ett og regjerings­erklaering. Hvis et spørsmål om å gå inn i regjering skulle dukke opp, får jeg vurdere det der og da. Men det stemmer at også jeg har sagt at det ikke er aktuelt med et regjerings­samarbeid med Frp, sier Ege Tengesdal.

– Det faktum at du var «rød» delegat på landsmøtet, tror du dét utelukker deg fra å vaere aktuell?

– Det kan godt vaere, men det tar jeg med ro. Samtidig viser voteringen på landsmøtet at vi er et veldig delt parti, noe som viser at det kan vaere klokt å ta hensyn til begge sider og la det synes i en eventuell regjering. Dessuten betrakter jeg meg aller mest som gul. Jeg mener landet er best tjent med en regjering med utgangspun­kt i sentrum, sier hun til Aftenblade­t, og mener med det å si at hun ønsker å befinne seg i det politiske sentrum.

Leder KrFs valgkomité

Som leder av valgkomite­en skal Solveig Ege Tengesdal nå lede arbeidet med å sette sammen ny partiledel­se og sentralsty­re foran neste landsmøte, som finner sted i Stavanger fra 26. til 28. april neste år.

Hun mener det nå er viktig for partiet å beholde en balanse mellom de to fløyene i partiet.

– Det vil vaere klokt å lytte til både de «røde» og de «blå» for å beholde bredden i partiet. Vi må passe på så vi ikke får slagside. Det er utrolig viktig å vaere et landsdekke­nde parti, sier hun.

 ?? ANDERS MINGE ?? Solveig Ege Tengesdal endte på tapersiden under det ekstraordi­naere landsmøtet i KrF sist fredag.
ANDERS MINGE Solveig Ege Tengesdal endte på tapersiden under det ekstraordi­naere landsmøtet i KrF sist fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway