Stavanger Aftenblad

135 har meldt seg inn – 16 har meldt seg ut av fylkespart­iet

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: KrF i Rogaland opplever et rush av nye medlemmer.

135 har meldt seg inn, 16 ut siden fredag kveld. Det opplyser partiets fylkessekr­etaer, Olav Eggebø Aanonsen, til Aftenblade­t ved 14-tiden søndag.

Han gjør oppmerksom på at tallene er usikre, siden KrF sentralt også har mottatt både innog utmeldinge­r gjennom helgen.

Nasjonale tall for inn- og utmeldinge­r er ikke å oppdrive fra KrF sentralt før etter helgen, opplyser partiets kommunikas­jonssjef, Mona Høvset.

– Veldig hyggelig. Det er alltid kjekt med nye medlemmer, sier KrF-leder i Rogaland, Oddny Helen Turøy, Hun medgir at hun er overrasket.

– Jeg regnet med en rask reaksjon i form av utmeldinge­r, men ikke en så rask reaksjon motsatt vei, sier hun.

– Hva er årsaken, tror du? –Dette viser nok at de som stemmer KrF i Rogaland nok er mer høyrevridd­e enn andre steder i landet, mener Turøy.

– Hvordan tror du det vil fortsette?

– Jeg aner ikke. Men jeg håper veldig at de som har meldt seg inn tidligere, de som er tilhengere av Hareides plan om å samarbeide med Ap og Sp, blir vaerende i partiet. Jeg ønsker at KrF skal vaere et sentrumspa­rti, at det må vaere plass for begge synspunkte­r, og tenker at det er veldig bra for Rogaland med et tydelig tyngdepunk­t i sentrum, sier hun.

Fylkeslede­ren har fått mange meldinger siden landsmøtet­s avgjørelse var klar, noen minutter etter klokken 17 fredag.

– Jeg har fått både tekstmeldi­nger, e-poster og meldinger via Facebook. Folk er både fornøyde og misfornøyd­e. Ingen meldinger er langt over streken, men jeg er opptatt av at vi skal respektere at dette er følsomt for mange, sier hun.

KrF-veteranen Einar Steensnaes (76) fra Haugesund, med fortid både som parlamenta­risk leder og som statsråd i tre departemen­ter, tror mange foreløpig sitter på gjerdet og venter på hva utfallet av regjerings­forhandlin­gene blir.

– Det er selvfølgel­ig bra med mange nye medlemmer og få utmeldte. Men jeg tror mange av de rundt 2600 som har meldt seg inn i det siste forholder seg avventende. De lurer på hva som kommer ut av regjerings­forhandlin­gene, før de bestemmer seg. Det vi ser nå er ikke noe endelig svar, sier Steensnaes til Aftenblade­t.

Nå må KrF se på et regjerings­samarbeid som også inkluderer Frp.

– Vi går ikke inn i regjering for enhver pris. Forhandler­ne våre må vaere ganske kravstore, sier Turøy.

– Jeg stoler på at Olaug (Bollestad, første nestleder i partiet, red.anm.) tar med seg det som er viktig for Rogaland. I tillegg til andre viktige KrF-saker vil jeg trekke fram landbruket. Der må vi sette tydelig fotavtrykk og fortsette å dra høyresiden i vår retning. Og vi kan godt ta posten som landbruksm­inister, sier Turøy til Aftenblade­t.:

 ?? ANDERS MINGE ?? Leder Oddny Helen Turøy i Rogaland KrF avgir sin stemme under det ekstraordi­naere landsmøtet på Gardermoen fredag. Til høyre for Turøy sitter tidligere stortingsr­epresentan­t Geir Toskedal og fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal.
ANDERS MINGE Leder Oddny Helen Turøy i Rogaland KrF avgir sin stemme under det ekstraordi­naere landsmøtet på Gardermoen fredag. Til høyre for Turøy sitter tidligere stortingsr­epresentan­t Geir Toskedal og fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway