Stavanger Aftenblad

Merete Hodne føler seg trakassert ut av egen frisørsalo­ng. Nå legger hun ned

- Janne Hagen janne.hagen@aftenblade­t.no

BRYNE: Merete Hodne har fått nok. 1. januar 2019 er det slutt for salongen.

«Da er dagen kommet. Jeg orker ikke lenger å kjempe for å holde liv i Comeback Hårdesign», skriver Merete Hodne på bloggen sin.

Hun sier til Jaerbladet at hun har følt seg trakassert over flere år.

– Jeg har fått vinduer knust og fått hele salongen tilgriset med egg, sier hun.

Tap på tap

I 2016 ble hun dømt til å betale en bot på 10.000 i tillegg til 5000 i sakskostna­der, etter å ha nektet en kvinne med hijab adgang til sin frisørsalo­ng på Bryne. Hun anket dommen, men tapte også i lagmannsre­tten, men boten ble redusert til 7000 kroner.

I 2017 anmeldte hun Løgnaslage­t og krevde inntil 200.000 kroner i oppreisnin­g fra hvert av medlemmene i revygruppa som kalte henne «nazifrisør» i sangen om «en hårsår frisør fra Bryne». Forestilli­ngen «Løgnasevan­geliet» ble sett av 25.000 tilskuere.

Hodne tapte i tingretten, men anket. Rettssaken mellom Hodne og Løgnaslage­t ble i september utsatt på grunn av dommermang­el som følge av sykdom. Saken kommer opp i februar 2019.

Dråpen som fikk begeret til å renne over for Hodne nå, er ifølge avisen et brev om at huset er satt i pant.

– Bakgrunnen for dette er hvis jeg skulle tape mot Løgnaslage­t i Lagmansret­ten og skulle komme til å betale et eventuelt krav i etterkant av dette, sier Hodne.

– Misforståt­t

Hodne sier hun føler seg misforståt­t og uthengt.

– Jeg føler media har misforståt­t og skrevet at alle nå kan kalle meg nazist. Jeg føler meg rett og slett sett i gapestokk, seier Hodne.

Hun har fortsatt ikke gitt opp å vinne fram i retten.

– Dersom jeg vinner i retten, legger jeg inn årene. Dersom jeg taper, har kampen min så vidt begynt, sier hun.

 ?? ANDERS MINGE ?? 1. januar 2019 legger Merete Hodne ned salongen sin. «Da er dagen kommet. Jeg orker ikke lenger å kjempe for å holde liv i Comeback Hårdesign», skriver hun på bloggen sin.
ANDERS MINGE 1. januar 2019 legger Merete Hodne ned salongen sin. «Da er dagen kommet. Jeg orker ikke lenger å kjempe for å holde liv i Comeback Hårdesign», skriver hun på bloggen sin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway