Stavanger Aftenblad

Tjelta Eiendom kjøper Foruseiend­ommer for flere 100 millioner

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Tjelta Eiendom kjøper tre eiendommer og en tomt på Forus med et samlet utleiearea­l på over 25.000 kvadratmet­er. Investerin­gen er på flere hundre millioner kroner.

Tjelta Eiendom er en av regionens største eiendomsut­viklere og – besittere. De satser spesielt inn mot Forus og selskapet har størstedel­en av eiendomspo­rteføljen der.

Nå har selskapet kjøpt seg ytterliger­e opp på Forus gjennom tre eiendommer og en tomt i Gamle Forusvei 51-53 på Forus øst. Eiendommen­e inneholder kontorer, butikkloka­ler og store lagerareal­er og er utleid til virksomhet­er som Ahlsell, Kaefer Energy, Baker Hughes og MRC Global Norway.

– Kjøpet er i tråd med vår strategi om å satse på kombinasjo­nsbygg sentralt i regionen. Forus er motoren og vil spille en nøkkelroll­e for videre vekst og verdiskapn­ing i regionen, sier eiendomssj­ef i Tjelta Eiendom, Viggo Tjelta, i en pressemeld­ing publisert på nettstedet Forus.no.

Ahlsell flytter

Ifølge Tjelta er markedet for kombinasjo­nsbygg mindre utsatt for konjunktur­svingninge­r, og behovene har stort sett vaert til stede gjennom både opp- og nedgangsti­der.

I pressemeld­ingen står det videre at «det er noen ledige kontorog lagerlokal­er i eiendommen­e, og ett av byggene, som nå er utleid til Ahlsell, vil bli ledig fra årsskiftet. Bygget egner seg spesielt for proffutsal­g og annen lettindust­ri.

Tjelta Eiendom skriver selv at de er en av distriktet­s største eiendomsut­viklere og forvaltere. Selskapet er lokaleid, og er engasjert innen naering, bolig og tomteutvik­ling.

Resultat på 38,8 mill.

Tjelta Eiendom har en betydelig portefølje av eiendommer, og har i tillegg eierintere­sser i flere selskaper i regionen.

«Vi utvikler eiendommer både for det offentlige og for det private markedet. Våre prosjekter selges eller leies ut, og vår portefølje er sentrert rundt Forusog Stavanger-området. Dette er prosjekter som er skreddersy­dd for våre kunder, enten det er naering, butikk eller kontorer. Prosjekten­e skal vaere attraktive, og alltid ha en god beliggenhe­t», skriver de på sin hjemmeside.

Regnskapst­allene viser at Tjelta Eiendom hadde et resultat på 38,8 millioner kroner i fjor. Driftsinnt­ektene var på 10,6 millioner kroner.

 ?? GOOGLE ?? Tjelta Eiendom har kjøpt Gamle Forusvei 51 på Forus hvor Ahlsell holder til for tiden.
GOOGLE Tjelta Eiendom har kjøpt Gamle Forusvei 51 på Forus hvor Ahlsell holder til for tiden.
 ?? TJELTA EIENDOM ?? Viggo Tjelta, eiendomssj­ef og markedssje­f.
TJELTA EIENDOM Viggo Tjelta, eiendomssj­ef og markedssje­f.
 ?? TJELTA EIENDOM ?? Jostein Tjelta, daglig leder.
TJELTA EIENDOM Jostein Tjelta, daglig leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway