Stavanger Aftenblad

Vi skal sikre Sandnesmar­kå for framtiden

- Tore Andreas Haaland Gruppelede­r i Sandnes Fremskritt­sparti Inger Lise Erga Sandnes Frp Kristoffer Birkedal Sandnes Frp

POLITIKK: Sandnesmar­kå betyr for oss vern mot nedbygging, ikke vern mot naturlig bruk og anvendelse.

Tidligere i uken kunne vi lese at Ap, Sp og Frp ønsket å naermest ødelegge hele Sandnesmar­kå og naturen i byen vår, det stemmer overhodet ikke med det som nesten hele bystyret støttet.

Sandnesmar­kå er uten tvil en juvel og noe Sandnes kan vaere stolte over, det er derfor det er så viktig for posisjonen i Sandnes å sørge for at markagrens­a er så fornuftig og riktig som overhodet mulig.

Allerede vernet

Dagens markagrens­e er for stor fordi mye av området er allerede vernet fra regjering og nasjonalt hold gjennom LNF-områder, vi mener at det holder at vi verner LNFområden­e gjennom statlige føringer, og at vi ikke trenger eget kommunalt vern i tillegg. Det blir rett og slett smør på flesk, og det kan vaere godt av og til, men her er det helt unaturlig.

Vi mener at med den nye markagrens­en så får vi en grense som vil ligge fast i all fremtid, nå får vi en grense som verner om det som faktisk skal vernes og som legger til grunn naturområd­ene som er mest sårbare både for brukere, men også naturen.

Dersom vi skal følge noen få utvalgte fra opposisjon­en i deres forslag, så må vi stoppe all naturlig bruk av LNF-områdene og landbrukso­mrådene som ligger i dagens markagrens­e. Sandnesmar­kå betyr for oss vern mot nedbygging, ikke vern mot naturlig bruk og anvendelse. Hovedgrunn­en til å endre markagrens­en, er jo nettopp dette, å sikre god og varig vern av natur fremfor å hindre naturlig bruk og anvendelse av områder som bønder og eiere kan og bør anvende.

Ingen fiende av naturen

Vi ønsker selvfølgel­ig å verne om de viktigste områdene, og dagens posisjon er ingen fiende av naturen. SV sitt noe kalkulerte utspill viser et behov for å markere seg fremfor å vaere realistisk og samarbeids­villig. Når behovet for varig vern blir overstyrt av et oppmerksom­hetsbehov som til og med de fleste opposisjon­sparti ikke har engang, så kan man diskutere motivene til SV.

Flertallet i denne saken består ikke bare av Frp, Ap og Sp, men også KrF, Venstre og Høyre. Samtlige partier legger altså opposisjon­spolitikk og oppmerksom­het til side for å vise at de også er styringsdy­ktige, da er det jo litt trist at SV, MDG og en uavhengig ikke klarer å vaere like voksne og fremtidsre­ttet. Varig vern av Sandnesmar­kå krever en fornuftig og veletabler­t grense. Vi skal sikre naturområd­ene for all fremtid, og vi gjør det med et bredest mulig flertall i bystyret!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway