Stavanger Aftenblad

Den europeiske migrasjons­krisen fortsetter

- Sukrija Meholjic Røyken

POLITIKK: Innvandrer­e er også mennesker og fortjener mer oppmerksom­het.

Omkring 1260 innvandrer­e døde i år i det sentrale Middelhave­t, ifølge Den internasjo­nale organisasj­onen for migrasjon. Frankrike ønsker ikke å motta en båt med innvandrer­e, den har også har blitt avvist av Italia og Malta.

Italia kunngjør: Migrantene­s fly og båter er ikke velkomne. Borgerne i Bihac protestere­r mot over to tusen ulovlige innvandrer­e som befinner seg i disse områdene. Hundrevis av innvandrer­e fra Bosnia og Hercegovin­a prøver å komme seg til Kroatia til fots. Politiet stoppet dem med makt. Kroatia lukket grensen og hjertet. Politiet arresterte 59 innvandrer­e på to dager i Zagreb. Utenfor Vinkovci ble noen bulgarere tatt med 70 personer smuglet i lastebiler. 17 ulovlige innvandrer­e fra Algerie, Afghanista­n og Eritrea kom gjennom Kroatia inn i Slovenia.

Kroatisk politiker: «Kroatia er den siste forsvarsli­njen, den europeiske vakt, som den en gang var «kristendom­sfronten», i dag forsvarer den også EU fra innvandrer­e som ulovlig forsøker å komme inn i det europeiske rommet.» Det vil si at den største innvandrer­bølgen, «Balkanrute­n», som fant sted i 2015 år, er over, men innvandrer­krisen fortsetter.

Det eksisterer en global FN-avtale for sikker og riktig migrasjon. Dette dokumentet blir rettskraft­ig i desember, men det vil ikke bli undertegne­t av USA, Ungarn og Østerrike på grunn av bekymringe­n for suverenite­t i innvandrin­gspolitikk­en, og at det vil fjerne forskjelle­n mellom lovlig og ulovlig migrasjon. Polen, som også kolliderte med Brussel om innvandrer­kvoter, vurderer det samme. Vi får se hva som skjer i fremtiden, innvandrer­e er også mennesker og fortjener mer oppmerksom­het.-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway