Stavanger Aftenblad

Slektsstev­ne og knalltøff korpskonku­rranse

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

KORPS: – For noen handler det om poeng og plassering. For andre er Siddis Brass som et stort slektsstev­ne, sier dirigenten til Randaberg Musikkorps.

Randaberg Musikkorps var første korps ut under årets Siddis Brass som ble arrangert på lørdag. Allerede 07.20 startet de oppvarming­en.. Forberedel­sene har de holdt på med mye lenger.

– Siddis Brass er et mål vi jobber mot hele sesongen. Sammen med NM er dette den viktigste konkurrans­en i året. Randaberg Musikkorps øver til vanlig en gang i uken, men i dagene før Siddis Brass har vi en «rød periode». Da møtes vi hver dag, og vi skal vaere godt forberedt, sier dirigent Pål Magne Austnes-Underhaug.

I Siddis Brass kniver kropsene om poeng og plassering. Hvert brassband framfører et underholdn­ingsprogra­m etter fritt valg innenfor en tidsramme på 20–25 minutter. Korpsene er delt inn i divisjoner, fra elite til 4. divisjon.

Vindu mot verden

Gjengen fra Randaberg spilte i år i 3. divisjon, og som første korps gikk de på scenen i Kuppelhall­en allerede 09.00 lørdag morgen.

– Jeg er ikke så opptatt av poeng og plassering. Min hovedtanke om korps er at det skal vaere et sted som har plass til alle. Vi er opptatt av å ha et godt miljø. Hos oss er det også rom for at andre ting i livet er viktig. Samtidig jobber vi målrettet for å bli så gode som vi kan bli innenfor disse rammene, sa dirigenten, som ledet sitt korps gjennom stykket «Windows of the world» av Peter Grahan.

Dirigenten­s håp var at korpset skulle gjøre det litt bedre enn sist. Men det aller viktigste er at de har en god følelse når de går av scenen.

– Og for meg personlig er reisen fram mot konkurrans­er som Siddis Brass alltid viktigere enn resultatet og plassering­en, sa Austnes-Underhaug, og framhever at korpset han leder har hatt en god utvikling på flere måter.

Motiverend­e konkurrans­e

– For ikke lenge siden var vi 12 stykker i korpset. Da gjorde vi et skikkelig rekrutteri­ngsarbeid, og nå er vi rundt 30. Vi har god spredning i alder og geografi, og vi har en gruppe som fungerer veldig godt sammen både sosialt og musikalsk.

– Hva betyr disse konkurrans­ene for korpsene?

– For noen, kanskje saerlig de yngre, er det veldig motiverend­e å jobbe mot en konkurrans­e. For andre er det en viktig arena for å treffe likesinna, nesten som et slektsstev­ne. Disse samlingene er også det stedet der du kan få høre de aller beste korpsene i landet.

 ?? ANDERS MINGE ?? Randaberg Musikkorps og dirigent Pål Magne Austnes-Underhaug var først ut av alle korpsene som deltar på Siddis Brass.
ANDERS MINGE Randaberg Musikkorps og dirigent Pål Magne Austnes-Underhaug var først ut av alle korpsene som deltar på Siddis Brass.
 ?? ANDERS MINGE ?? Jorunn Bogevik var en av sju solister hos Randaberg Musikkorps.
ANDERS MINGE Jorunn Bogevik var en av sju solister hos Randaberg Musikkorps.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway