Stavanger Aftenblad

Bytyqis fantastisk­e scoring betydde så uendelig mye

- Stig Nilssen stig.nilssen@ aftenblade­t.no Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

FOTBALL: Da Zymer Bytyqi på akrobatisk vis smekket inn 2-1 på en måte som hadde fått Zlatan til å smile, sendte han både Viking til himmels og tunge tanker bort fra eget hode.

– Det var en fin scoring, jeg kjente adrenaline­t pumpe. Det var mye som skulle ut. Målet betydde mye for Viking, men det var veldig viktig for meg også, sier Zymer Bytyqi til Aftenblade­t midt på banen mens fansen fortsatt holdt det gående bak målet Bytyqi og Viking-spillerne brukte som sin egen lekeplass i 2. omgang.

Det meste så ut til å gå galt for Viking da Mjøndalen ledet 1-0 til pause og Aalesund tok ledelsen hjemme mot Levanger. Da de satt i garderoben hadde Viking falt til 3. plass på tabellen. Det var bare én ting å gjøre. Og det gjorde Viking.

Zlatan-klasse

De kom på banen i 2. omgang, gikk rett i strupen på Mjøndalen og fikk utlikninge­n tidlig i omgangen. Det var ikke det at Viking var spillmessi­g overlegne, men Viking har enkeltspil­lere med både x-faktor, kløkt og egenskaper inne i 16-meteren som er brutale å møte for en motstander.

Johnny Furdal. Zlatko Tripic. Tommy Høiland. Even Østensen og Zymer Bytyqi. De er alle i den kategorien. Og de var involvert i samtlige fire scoringer da Viking snudde 0-1 til 4-2-seier.

Zymer Bytyqi smiler forsiktig, forteller om scoringen, innlegget fra Høiland - hvordan han rev seg løs fra backen han visste jukset defensivt - steg til vaers og på Zlatan-vis fikk vrengt foten rundt ballen og sendte den forbi keeper.

Det var kunst. Pur klasse.

Fikk en mental knekk

Bytyqi vet det selv, sier det var eneste måten han kunne angripe ballen på. Målet fullbyrdet snuoperasj­onen og satte Viking i førersetet igjen. Nå bestemmer de egen skjebne.

Med seier over Kongsvinge­r på SR-Bank Arena søndag, er de klar for Eliteserie­n neste sesong. For Bytyqi personlig betydde scoringen noe ekstra. Han hadde sett for seg at 2018-sesongen ville bli hans.

– Jeg har hatt problemer med selvtillit­en etter at jeg ble skadet i haelen i sommer. Jeg fikk en knekk og en mental smell som har preget meg mye. Jeg vil så gjerne vaere en sterk bidragsyte­r til at Viking rykker opp og har jobbet hardt for å komme tilbake både mentalt og fysisk, forteller Bytyqi.

Hans 2-1-scoring var ikke bare vakker og fra øverste hylle, den satte også fullstendi­g fyr på en kamp som var i ferd med å dovne hen de første 45 minuttene. Nå åpnet det seg i alle ender. Viking økte til 3-1, men bare to minutter senere kom selvmålet som brakte Mjøndalen tilbake i kampen helt til lykkepille­n Even Østensen på klinisk vis banket inn 4-2.

Lover show søndag også

I likhet med 11 andre spillere,

?? VEGARD WIVESTAD GRØTT ?? Her danser Zymer Bytyqi full av adrenalin og glede etter at han har scoret 2-1-målet og snudd oppgjøret mot Mjøndalen. Bak kommer Steffen Ernemann og Sondre Bjørshol i ekstase.
VEGARD WIVESTAD GRØTT Her danser Zymer Bytyqi full av adrenalin og glede etter at han har scoret 2-1-målet og snudd oppgjøret mot Mjøndalen. Bak kommer Steffen Ernemann og Sondre Bjørshol i ekstase.