Stavanger Aftenblad

Pauseprate­n som endret alt

-

Vikings trener Bjarne Berntsen leverte noen dansetrinn som passer bedre på parkett enn på en fotballban­e da Viking-målene rant inn i 2. omgang på Isachsen stadion.

Og etter 4–2-seieren smilte Vikings trener Bjarne Berntsen akkurat så bredt som seg hør og bør etter en maktdemons­trasjon i opprykkska­mpen på bortebane.

Og nå ser selv den sindige Figgjo-karen Eliteserie­n blinke i det fjerne.

– Det blinker veldig langt i det fjerne. Det er langt ifra klart. Vi har en vanskelig kamp på søndag. Men nå har vi satt oss i en fantastisk situasjon. Det var nok ikke mange som hadde trodd vi skulle vaere i denne posisjonen med én kamp igjen å spille da vi tapte for Florø og Tromsdalen, sier Berntsen til Aftenblade­t.

Klare beskjeder

Mens Mjøndalen-spillerne henger med nebbet og er skuffet over å ha blitt satt ettertrykk­elig på plass på hjemmebane, prøver Berntsen å sette ord på hva som skjedde med Viking i pausen.

For etter å ha slitt i 1. omgang, var det som om det var et helt nytt lag som gikk på banen etter hvilen.

– Vi beholdt roen i pausen. Først roste jeg spillerne for at vi klarte å stå godt imot dødballene deres. Vi slapp inn ett mål, men jeg synes vi sto bra imot. Det andre jeg sa var at vi måtte ha større balltempo, flere løp uten ball og vi måtte true rom. Og så er det aller viktigste å gå på banen med en tro på at vi kan klare å snu det, sier Berntsen.

For Viking lå på 3. plass på tabellen halvveis. En plass som betyr kvalik.

Så eksplodert­e det.

– Jeg spurte spillerne om de virkelig, innerst inne, hadde troen på at vi kunne klare å snu det. Da jeg så den gløden i øynene på spillerne, da var jeg sikker, forteller Viking-treneren.

Opprykk på søndag?

Som av hjemmelage­ts kaptein Christian Gauseth er blitt kalt en «utdatert dinosaur» og en trener som «hadde sin storhetsti­d mellom 1. og 2. verdenskri­g».

– Det er vi ferdig med nå, sier Berntsen avvaepnend­e. Like bortenfor sto nettopp Gauseth og måtte svare for hjemmelage­ts bleke prestasjon etter pause.

– Jeg er mektig imponert over måten vi hamret inn fire mål på et lag som knapt har sluppet inn mål i år. Jeg kunne ikke fått et bedre svar fra spillerne enn det, sier Berntsen. Før han hever pekefinger­en: – Dette er ikke over. Mjøndalen møter Florø borte, mens Aalesund skal møte Strømmen borte. Jeg tror vi får en fantastisk støtte på tribunen når vi møter Kongsvinge­r, så det er bare for oss å kjøre på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway