Stavanger Aftenblad

Økning i salg og boliger til salgs i Stavanger

-

BOLIGMARKE­DET: Boligprise­ne i Stavanger holdt seg ganske stabilt i oktober.

Prisene sank med 0,2 prosent i oktober, viser tall fra Eiendom Norge. det er en bedre utvikling enn Bergen (nedgang på 1,3 prosent), men svakere enn i Oslo (+ 0,1 prosent) og Trondheim (- 0,1 prosent).

I Stavanger har boligprise­ne økt med 1,0 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+5,0 prosent), men sterkere enn i Bergen (+0,1 prosent) og i Trondheim (+0,4 prosent).

Flere salg

Det har i oktober blitt solgt 427 boliger i Stavanger, noe som er 11,2 prosent flere enn samme måned i 2017. Hittil i år har det blitt solgt 3755 boliger i Stavanger, noe som er 7,9 prosent flere enn tilsvarend­e periode i 2017.

Det har i oktober blitt lagt ut 486 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 8,7 prosent flere enn i tilsvarend­e måned i 2017. Hittil i år er det lagt ut 4540 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 2,0 prosent flere enn tilsvarend­e periode i 2017.

Tregere å selge Gjennomsni­ttlig salgstid i Stavanger sist måned var 69 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 43 dager i gjennomsni­tt.

Gjennomsni­ttsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000,Dette

er status for boligmarke­det for hele Norge:

- I oktober sank boligprise­ne som normalt for måneden å vaere. Med uendrete sesongkorr­igerte priser forsetter den moderate prisutvikl­ingen fra de foregående månedene. Akkumulert har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i Norge som i 2018. Dette tyder på god balanse mellom tilbud og etterspørs­el og et velfungere­nde boligmarke­d, sier administre­rende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

NB: Den geografisk­e inndelinge­n for beregninge­n av prisutvikl­ingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway