Stavanger Aftenblad

Florida kan vippe for Trump

- Sandra Brovall Aftenblade­t/Politiken

MIAMI: To latinameri­kanere kjemper om å vinne en av de avgjørende valgkretse­ne i det sørlige Florida. Vinneren kan vaere utslagsgiv­ende for hvilket parti som får flertall i Kongressen.

Floridas 26. valgkrets strekker seg fra Miamis sørlige forsteder, gjennom nasjonalpa­rker fulle av alligatore­r, på tvers av langstrakt­e landbrukso­mråder og helt ned til den sørligste spissen av turistområ­det Key West.

70 prosent av innbyggern­e er latinameri­kanere, og her i den sørligste delen av landets største svingstat har flertallet heiet på Obama i presidentv­alget i 2008 og 2012 og Hillary Clinton i 2016.

Likevel er det en republikan­er som i dag represente­rer denne valgkretse­n i Kongressen. Først i 2014 og igjen i 2016 ble Carlos Curbelo, som har kubanske røtter, valgt og gjenvalgt. Nå kjemper han mot demokraten Debbie Mucarsel-Powell i et oppgjør som ser ut til å måtte bli avgjort av ganske få stemmer.

Et valg å følge nøye

Valget her i den 26. valgkretse­n er et av dem som man vil følge ekstra godt med på når amerikaner­ne tirsdag skal stemme under mellomvalg­et. Dette er et av distrikten­e som demokraten­e helst må sikre seg om de skal ha noe som helst håp om å gjenerobre flertallet i Representa­ntenes hus i Kongressen, og dermed ha en reell sjanse til å motarbeide Trumps politiske dagsorden.

En seier til Curbelo vil derimot vise republikan­erne hvordan de kan vinne en hovedsakel­ig demokratis­k valgkrets midt i en tid hvor valget i stor grad har handlet om å vaere for eller imot president Trump.

38 år gamle Carlos Curbelo har gjort seg populaer på hjemmebane ved å bli en av de mest høyrøstede Trump-kritikerne blant de republikan­ske kongressme­dlemmene. Han stemte ikke på Trump i 2016, og har stilt seg imot presidente­ns syn på handelspol­itikk, klima og immigrasjo­n. Da Trump i forrige uke foreslo å endre USAs grunnlov

 ?? CARLO ALLEGRI / REUTERS/NTB SCANPIX ?? Budskapet er klart i Little Havana i Miami: Trump er et geni.
CARLO ALLEGRI / REUTERS/NTB SCANPIX Budskapet er klart i Little Havana i Miami: Trump er et geni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway