Stavanger Aftenblad

Ungdom, ikke snakk så fort!

- Olav T. Laake Stavanger

STAVANGER: Jeg håper at jeg ikke framstår som en sur, gammel mann når jeg retter denne velmente henstillin­g til (mange?) unge. Jeg skriver ikke bare på egne, men også på vegne av mange.

Jeg er etter hvert blitt en eldre mann (84), men kan heldigvis både se og høre godt. Jeg går på masse møter, deltar i diskusjone­r, hører på foredrag og går i teateret, noe som gir meg stor glede. Ekstra kjekt er det å høre på det som ungdommen sier. Ofte er det slik at jeg, kanskje motstreben­de, må innrømme at jeg tok feil, men det er ikke skadelig. Det at folk av forskjelli­ge aldersgrup­per kan bryne meninger og meningsytr­inger mot hverandre, er godt for alle.

Men her er det noe som jeg har lyst til å bringe fram og kanskje debattere: Dagens unge har en tendens til å snakke veldig fort, så fort at iallfall jeg kan ha vansker med å forstå hva de sier – jeg har kort sagt ofte hatt problemer med å følge med. Kjaere unge – vi vil så gjerne få tak i hva dere sier, og dere vil så gjerne at vi andre skal oppfatte hva dere sier. Jeg har gått på utallige møter hvor unge har hatt innledning eller deltatt i debatter og hvor de har nye og fornuftige meninger. La alle få del i dem. Ikke la oss oppleve diskusjone­r som minner om en konkurrans­e om å komme i Guinness’ rekordbok: Flest mulige ord på kortest mulig tid.

Jeg håper at jeg ikke framstår som en sur, gammel mann når jeg retter denne velmente henstillin­g til (mange?) unge. Jeg skriver ikke bare på egne, men også på vegne av mange. Det er ekte ment – jeg er så gammel at jeg tør å si akkurat hva jeg mener.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? – Bommen på Bybrua bør ikke handle om økonomien i Bypakken, og den bør ikke handle om hva kommuner i Ryfylke mener, skriver Frode Myrhol. Her fra Bybrua.
KRISTIAN JACOBSEN – Bommen på Bybrua bør ikke handle om økonomien i Bypakken, og den bør ikke handle om hva kommuner i Ryfylke mener, skriver Frode Myrhol. Her fra Bybrua.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway