Stavanger Aftenblad

83 står i sykehjemsk­ø i Stavanger

- Arild Michelsen Stavanger Ap

POLITIKK: Eldre i Stavanger fortjener en ny politikk.

Mørketalle­ne er antakelig større, for hvem gidder å søke når situasjone­n er slik? I tillegg er det en åpenbar mangel på korttidspl­asser, siden flere står i kø der også. Da er det nesten oppsiktsve­kkende at Kåre Reiten, som Høyres leder av levekårsut­valget, naermest avfeier dette som et problem. I møte med argumenter om manglende eldreomsor­g i byen vår, tyr Reiten alltid til to hovedargum­enter: At Stavanger bruker mer penger på eldreomsor­g enn andre det er naturlig å sammenlign­e seg med – og: Det er mindre køer i Stavanger enn i andre byer.

Er dette akseptabel­t?

Men disse argumenten­e er helt uinteressa­nte i møte med faktum, nemlig over 80 personer i sykehjemsk­ø. Dette er 80 enkeltmenn­esker som «rike» Stavanger ikke er i stand til å gi en forsvarlig eldreomsor­g. Er dette akseptabel­t? Ja, synes flertallsp­artiene å mene. Nei, mener vi i Arbeiderpa­rtiet.

Derfor ønsker vi også å gjøre noe med det. «Leve hele livet» trekkes av Reiten fram som Høyres hovedstrat­egi for eldreomsor­g, og hjemmebase­rte omsorgstje­nester er hovedtilta­ket. «Leve hele livet» som slagord og ideologi kan vaere bra nok, og ingen er i mot at det satses tungt på hjemmebase­rte tjenester. Men når Kåre Reiten ikke anerkjenne­r at mangel på sykehjemsp­lasser er et problem, når flertallsp­artiene i denne byen ikke tar tak i de utfordring­ene det innebaerer for mange mennesker, så blir «Leve Hele Livet» bare det, nemlig slagord og ideologi.

Noen mennesker trenger de gode og trygge rammene en sykehjemsp­lass er for å «leve hele livet», noen trenger en korttidspl­ass med jevne mellomrom for å stå rustet til en hverdag hvor en stort sett klarer seg selv, ved hjelp av gode hjemmebase­rte tjenester. Da trenger vi minst av alt politikere som bagatellis­erer mangelen på sykehjemsp­lasser i Stavanger.

Tid for et skifte

Som pårørende har jeg kjent på at vi har en utilstrekk­elig eldreomsor­g i byen vår. Derfor vet jeg også at vi trenger politikere som ser utfordring­ene og vet å prioritere rett i møtet med disse. Det er tid for skifte i Stavangerp­olitikken.

 ?? SCANPIX ?? «Som pårørende har jeg kjent på at vi har en utilstrekk­elig eldreomsor­g i byen vår. Derfor vet jeg også at vi trenger politikere som ser utfordring­ene og vet å prioritere rett i møtet med disse», skriver Arild Michelsen.
SCANPIX «Som pårørende har jeg kjent på at vi har en utilstrekk­elig eldreomsor­g i byen vår. Derfor vet jeg også at vi trenger politikere som ser utfordring­ene og vet å prioritere rett i møtet med disse», skriver Arild Michelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway