Stavanger Aftenblad

Nå får Viking-spillerne opprykksbo­nus

-

1 million kroner står og venter om Viking rykker opp til Eliteserie­n. Klubben har fått ekstern hjelp til å få på plass en bonusavtal­e.

Aftenblade­t fortalte i mai at Viking ikke hadde noen opprykksbo­nus for innevaeren­de sesong. Henningsen jobbet da med saken. Men ettersom klubben fortsatt var underlagt Norges Fotballfor­bunds handlingsp­lan, måtte de søke om å få gå utover det allerede innrapport­erte budsjettet.

Svaret fra NFF var nei.

1 million kroner

Men Viking hadde en plan B. Den heter ekstern hjelp og har en totalramme på rundt 1 million kroner.

– Spillerne har visst om dette en stund. Men jeg må understrek­e at de prestasjon­ene vi har sett i det siste ikke henger sammen med penger. De spiller for drakten, aeren og opplevelse­n det vil vaere å spille Viking opp igjen. Jeg synes det er viktig med de rette motivene, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.

Etter at opprykket er sikret, noe som kan skje allerede søndag, skal partene sette seg ned og bli enige om en fordelings­nøkkel.

Bonuser forsvant

– Ettersom spillerne gikk kraftig ned i lønn da vi rykket ned, der alle personlige bonuser forsvant, alle lagbonuser forsvant, kampbonuse­ne forsvant, synes vi det er kjekt å kunne uttrykke vår glede og takknemlig­het over innsatsen.

– Men det er veldig viktig å minne om at vi ikke har rykket opp ennå. Vi har ett hinder igjen, legger Henningsen til.

Hvem som står bak milliongav­en vil ikke Henningsen ut med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway