Stavanger Aftenblad

Skattelist­efest

-

DRØSET: I dag får vi endelig bekreftet alle våre fordommer. Det skal bli herlig.

Noen kaller det snoking, noen kaller det overvåking, andre igjen hevder at det handler om demokrati og gjennomsik­tighet. Men egentlig er skattelist­efremlegge­lsen en nydelig gavepakke til oss som alltid har hatt en mistanke om at verden er grunnlegge­nde urettferdi­g. Nå får vi endelig det årlige beviset på at vi har rett. Du skal ikke se bort fra at denne aktivitete­n er en del av det å vaere kronisk norsk, men det er en annen diskusjon.

Uansett: Nå skal vi finne ut hva den udugelige naboen soper inn, siden han har råd til den digre teslaen med de idiotiske dørene. Han er jo aldri med på dugnadene på fellesområ­dene, så man skulle jo tro at han jobbet mye, men det ser jammen ikke sånn ut, så mye tid som han bruker på å sitte på balkongen sin og høre på irriterend­e musikk slik at ingen av oss andre kan vaere ute, mens den overpriste bilen hans bruker opp all strømmen i borettslag­et.

Vi får også endelig hentet fram listene vi har laget etter bursdagene våre, hvor vi har regnet ut verdien på de ulike gavene. Nå kan vi lage en fullstendi­g oversikt over hvor stor prosentand­el av sin disponible inntekt hver enkelt har bidratt med.

I tillegg kan vi lage en spennende graf som viser i hvor stor eller liten grad alle våre venner og kjente har grunn til å klage over bompengene. Vi mistenker at de har det bedre enn oss, siden de antakelig tjener ufortjent mye. Slik er det som kjent ofte her i livet. Det er urettferdi­g, ofte kort (spesielt hvis du hadde fortjent å leve lenge), og det er definitivt forskjell på folk, men ikke på en verken logisk eller fornuftig måte.

Det skal bli herlig å få bevisene svart på hvitt, så kan vi bruke de neste dagene til å rase over at alle disse udugelige tullingene tjener bedre enn oss, til tross for at vi er både smartere, travlere, rausere og mer pliktoppfy­llende. Det blir en gledens dag.

Nå skal vi finne ut hva den udugelige naboen soper inn, siden han har råd til den digre teslaen med de idiotiske dørene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway